• În ultimii ani, centrul persecuțiilor împotriva creștinilor s-a mutat din Orientul Mijlociu în Africa
  • Nigeria deține primul loc în lume pentru nivelul de violență anti-creștină
  • Principala amenințare pentru creștini sunt grupurile teroriste Boko Haram și Al-Shabaab

Creștinii sunt mai expuși persecuțiilor în Africa decât în Orientul Mijlociu, susține un raport realizat de experții Bisericii Ortodoxe Ruse despre situația populației creștine din Africa, scrie Interfax.

„În ultimii ani, centrul persecuțiilor împotriva creștinilor s-a mutat din Orientul Mijlociu în Africa. Situația din Nigeria provoacă cele mai mari îngrijorări. Această țară deține primul loc în lume pentru nivelul său de violență anti-creștină”, afirmă documentul Departamentului Sinodal pentru Relațiile Externe ale Bisericii, postat pe site-ul oficial al Patriarhiei Moscovei.

91% din totalul crimelor împotriva creștinilor din întreaga lume au avut loc în Nigeria

Conform datelor experților, în 2020, nivelul persecuțiilor împotriva creștinilor din Nigeria a crescut cu o treime față de anul 2019. Nigeria este țara în care au avut loc 91% din totalul crimelor împotriva creștinilor din întreaga lume (4.333 de morți din 4.761). Principala amenințare pentru creștini este grupul terorist Boko Haram, care, începând din anul 2010. a dezlănțuit o persecuție sângeroasă împotriva creștinilor.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În Somalia, Kenia și alte țări vecine creștinii sunt persecutați de grupul terorist Al-Shabaab. Teroriștii atacă în principal autobuzele interurbane, unde îi separă pe musulmani de creștini și îi ucid pe cei din urmă.

Autorii raportului subliniază că Etiopia și Nigeria au nevoie stringentă de ajutor umanitar, iar creștinii din alte țări africane au nevoie în principal de sprijin informațional pentru a atrage atenția comunității internaționale asupra problemei persecuțiilor împotriva creștinilor.