• Stoltenberg a cerut aliaților NATO să furnizeze arme, muniții, sisteme de apărare aeriană și piese de schimb pentru Ucraina.
  • Stoltenberg a declarat pentru DPA că cea mai rapidă cale spre pace în Ucraina este sprijinul militar.
  • Zelenski a cerut arme și sisteme de apărare pentru a face față unei invazii rusești.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii NATO să se aprovizioneze cu arme pentru a aproviziona Ucraina, în contextul în care atacurile din partea Rusiei continuă, potrivit unor informații.

Reuters a relatat că șeful NATO a cerut aliaților să se aprovizioneze la doar câteva zile după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut arme și sisteme de apărare pentru a face față unei invazii rusești.

Fac apel la aliați să facă mai mult”, a declarat Stoltenberg. Este în interesul tuturor intereselor noastre de securitate să ne asigurăm că Ucraina învinge și că [președintele rus Vladimir] Putin nu câștigă.” De asemenea, el le-a cerut aliaților occidentali să îi furnizeze Ucrainei muniție și piese de schimb pentru sistemele deja existente.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

La sfârșitul lunii trecute, ambele camere ale Congresului au convenit asupra unui pachet de ajutor de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, după ce Zelenski a vizitat SUA. Președintele Biden a anunțat, de asemenea, că SUA vor cheltui încă 2 miliarde de dolari pentru ajutor militar, inclusiv pentru sistemul de apărare aeriană Patriot, care poate apăra împotriva rachetelor balistice, de avion și de croazieră.

În timpul interviului, Stoltenberg a declarat pentru DPA că cea mai rapidă cale spre pace în Ucraina este sprijinul militar, potrivit Reuters. Știm că majoritatea războaielor se termină la masa negocierilor – probabil și acest război – dar știm că ceea ce poate obține Ucraina în aceste negocieri depinde în mod inextricabil de situația militară”, a spus el.