Europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, dat pe surse ca ministru de Interne în Guvernul Florin Cîţu, a declarat sâmbătă că vrea să îşi ducă până la capăt mandatul de eurodeputat şi că îl susţine pe Marcel Vela, dar nu exclude, totuşi, funcţia de ministru: „Mă duc unde-mi cere ţara”.

Rareş Bogdan a glumit, sâmbătă, când a fost întrebat, la Digi 24, dacă va fi ministru la Interne: „Eram la Ministerul de Interne până aseară (vineri – nr.), astăzi eram la Externe”.

„Eu sunt europarlamentar, sunt liderul delegaţiei (eurodeputaţilor români din PPE – n.r.), am un rol extrem de important la Bruxelles. Bruxelles-ul creşte ca importanţă în următoarea perioadă în relaţia cu România şi nu doar datorită fondurilor europene, cele 83 de miliarde negociate de preşedintele Klaus Iohannis şi care trebuie aduse şi implementate în România, ci şi datorită relaţiei speciale pe cre viitoarea coaliţie sau actuala coaliţie de guvernare şi viitorul Guvern, în parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis o va avea cu Comisia Europeană, cu Consiliul European şi, bineînţeles, cu Parlamentul European. Deci prioritatea mea este să îmi duc mandatul până la capăt”, a spus Rareş Bogdan.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Acesta nu exclude, totuşi, funcţia de ministru, deşi, în acelaşi timp, spune că Marcel Vela este un ministru de interne „excepţional”.

„Nu înseamnă că în funcţie de cererile colegilor mei, de necesităţile pentru ţara aceasta, nu înseamnă că nu mă duc acolo unde îmi cere ţara. Deocamdată la Ministerul de Interne avem un ministru excepţional în persoana lui Marcel Vela, îl susţin să continue mandatul, dar avem şi alte propuneri absolut foarte bune”, a mai spus Bogdan.