Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că Florin Cîţu va fi preşedintele PNL în urma alegerilor interne din septembrie şi îl compară pe actualul premier cu prim-ministrul Italiei, Mario Draghi.

Rareş Bogdan spune că Florin Cîţu este cel mai potrivit să conducă PNL deoarece este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână şi care poate face legătura între grupurile din partid.

Citește și SONDAJ: Nu e nici Florin Cîțu, nici Ludovic Orban. Congresul PNL ar avea un câștigător surpriză în preferințele electoratului

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

„Este un om care nu va concentra puterea într-o singură mână, nu e un spirit autocratic, nu va încerca să conducă singur tot, va încerca să delege responsabilităţi şi să împartă puterea cu Biroul Permanent al PNL, cu ceilalţi lideri importanţi din PNL.

Este un om lipsit de formalisme, un om care nu are teamă de asumare, o fire empirică, nedogmatică şi care înţelege că partidul trebuie modernizat şi care are o relaţie foarte bună atât cu lideri tradiţionali, cu lideri din zona clasică a partidului, de tip Emil Boc, Gheorghe Flutur, Mircea Hava, Lungu sau alţi lideri importanţi ai PNL, dar are o relaţie foarte bună, reuşeşte să fie un liant şi între noua generaţie, Robert Sighiartău, Rareş Bogdan, Cristian Buşoi sau alţi lideri foarte tineri ai PNL.

De asemenea, este un liant între cele două curente importante, cel conservator şi cel progresist, din cadrul politicii, la nivel european. Poate fi exact ce este Draghi pentru Italia astăzi, la o altă vârstă, cu o altă forţă şi cu altă energie. Poate fi ce a fost Aznar la un moment dat pentru Spania”, a declarat Rareş Bogdan la RFI.

Prim-vicepreşedintele PNL mai spune că la alegerile din septembrie, Florin Cîţu va fi votat de liberali.

„Eu cred că Florin Cîţu pe 25 septembrie seara va fi preşedintele PNL”, a precizat Rareş Bogdan.

Cine este Mario Draghi

Mario Draghi este un economist, bancher, profesor universitar, funcționar public și politician italian, care ocupă funcția de prim-ministru al Italiei din februarie 2021

Anterior, Draghi a fost președinte al Băncii Centrale Europene, din 2011 până în 2019.

El a fost, de asemenea, președinte al Consiliului de Stabilitate Financiară între 2009 și 2011 și guvernator al Băncii Italiei între 2006 și 2011.