Rareș Bogdan, la „Interviurile lui Cristoiu”: PNL a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate

Liderul liberal respinge ideea unei întâlniri Cîţu-Ciolacu. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, afirmă că liberalii au contribuit la victoria AUR la alegerile parlamentantare din 6 decembrie, promovând candidați fără credibilitate în diaspora și imitând USRPLUS, în loc să-și promoveze propriul discurs.

Rareș Bogdan, care s-a numărat printre puținii care au semnalat posibilitatea intrării AUR în Parlament, explică de unde a avut informațiile pentru a susține acest lucru.

Din două surse. Cercetările sociologice pe care le-am folosit în anul electoral, și începeau să apară tot mai frecvent, dar mai ales din zona de internet și zona diasporei. Fiind foarte bine conectat în zona diasporei, am văzut simpatia de care se bucură și  faptul că o bună parte din electoratul nostru și al USR se muta spre ei. De asta i-a și dus la un scor de 24%, practic doar un punct a obținut sub PNL, care a venit cu o listă proastă pe diaspora, fără credibilitate și cu foarte puțin sub USR. Deci practic, AUR a fost marea surpriză în diaspora.

Dacă voturile ar fi fost spre un milion, cum a fost la alegerile prezidențiale, deci nu ar fi avut loc pandemia și restricțiile legate de pandemie în țări ca Italia, Spania, Marea Britanie, Franța, AUR-ul făcea o surpriză și mai mare și se ducea spre scorul lui Dan Diaconescu, spre un 14%. De acolo își luau seva. Au luat o parte din votanții PSD, naționaliști pierduți de noua garnitură PSD, care a încercat o modernizare a discursului, fără suveranism, fără patriotism, fără naționalism, fără biserică, de la PNL, care s-a abătut de la discursul din campania parlamentară și a încercat să meargă pe urmele USR, atingând mai mult coarda neoprogresismului, uitând N, național, din denumirea PNL, și a venit pe un fond foarte interesant, pe care, cei care s-au aflat strategic în spatele acestei formațiuni, l-au exploatat intelligent, pe un conflict apărut între puterea reprezentată de PNL și Biserică”, a afirmat duminică prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la emisiunea Interviurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

În opinia sa, conflictul dintre stat și Biserică a creat un boost de energie pentru AUR, la care s-a adăugat discursul suveranist, naționalist, patriotic.

Conflictul apărut între stat și Biserică, și noi am vorbit pe marginea Cuvioasei Parascheva, Dimitrie cel Nou și Sf. Andrei a creat un boost de energie pentru AUR, plus un discurs suveranist, naționalist, patriotic, poate uneori excesiv, mai mult spre autohtonism decât spre patriotism, dar care era liber. Nu exista o formațiune sau lideri în partidele mainstream, mă refer la PNL și PSD, care să meargă pe această linie”, a explicat liderul PNL.