Rareș Bogdan, PNL: Varianta rotativă cu primul premier de la PSD, exclusă

Liderul liberal respinge ideea unei întâlniri Cîţu-Ciolacu. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Rareș Bogdan a declarat joi că exclude variantele conform cărora următorul premier al alianței PNL-PSD-UDMR va fi de la PSD sau UDMR.
  • Echipa de negociere PNL nu are azi mandat pentru a discuta rotativa… Unii lideri acceptă doar premier PNL… Primul premier de la PSD este exclusă… Premier prin UDMR nu se pune problema”, a spus Rareș Bogdan.
  • Reprezentanții PNL și PSD negociază formarea unei alianțe de guvernare. Principalele neînțelegeri au legătură cu numele viitorului premier și cu modificarea cotei unice.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan susține că primul premier nu poate fi de la PSD dacă liberalii și social-democrații încheie o alianță de guvernare în baza căreia ambele partide vor avea prim-ministru pentru o perioadă de timp.

Rareș Bogdan a declarat joi că exclude variantele conform cărora următorul premier al alianței PNL-PSD-UDMR va fi de la PSD sau UDMR.

„Echipa de negociere PNL nu are azi mandat pentru a discuta rotativa… Unii lideri acceptă doar premier PNL… Primul premier de la PSD este exclusă… Premier prin UDMR nu se pune problema”, a spus Rareș Bogdan.

Premierul trebuie să fie liberal, a mai spus Rareș Bogdan. Poate fi Nicolae Ciucă, pot fi și alți liberali, dar „nu poate fi Ludovic Orban”, a adăugat Bogdan.

Reprezentanții PNL și PSD negociază formarea unei alianțe de guvernare. Principalele neînțelegeri au legătură cu numele viitorului premier și cu modificarea cotei unice.