• „Nu știu cine a scris legile securității naționale. Legile sunt sub directa oblăduire a Guvernului României”
  • „Nu cred că Eduard Hellvig vrea să revină în câmpul tactic în zona de Justiție”
  • „Nu sunt de acord cu imunitatea ofițerilor de informații. (…) Sunt de acord că ofițerii SRI nu pot face cercetare penală”
  • „În ianuarie 2022, bătălia din interior dusese PNL la 14%. În 2024, PNL va lua în alegeri mai mult decât a luat în 2020”
  • „Justiția să-și facă treaba în dosarul 10 august”
  • „Poate o întrebați pe doamna Scutea cum au ieșit date dintr-un dosar (…) Nu cred în compromiterea doamnei Șercan de către instituțiile statului”

„Dacă ne uităm la USR, noi suntem campionii absoluți ai lucrurilor bine făcute. Orban este doar o mică aripioară, are 13 parlamentari. Am făcut bine că am produs schimbarea cu Florin Cîțu. Florin Cîțu rămâne președintele Senatului. Florin Cîțu a excelat la ministerul Finanțelor. PNL este un partid greu de condus, trebuie disciplină. În PNL trebuie rigurozitate, sistem și aplecare spre conducere piramidală. Schimbarea lui Cîțu cu Ciucă a fost o revoluție de catifea. În ianuarie 2022, bătălia din interior dusese PNL la 14%. În 2024, PNL va lua în alegeri mai mult decât a luat în 2020. Noi avem un parteneriat asumat cu Klaus Iohannis. Miniștrii nu vin nici din Pădurea Băneasa, nici din Dealul Cotrocenilor”, a declarat Rareș Bogdan, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, despre situația din PNL.

Despre plagiatul de care este acuzat premierul Nicolae Ciucă, cazul Emilia Șercan și controversele din jurul lui Lucian Bode, ajuns secretar general al PNL, Rareș Bogdan a afirmat:

„Bode a declanșat primul control cu amenințările primite de la Academia de Poliție. Bode nu este implicat, cu siguranță, în cazul de compromitere a doamnei Șercan. Poate o întrebați pe doamna Scutea cum au ieșit date dintr-un dosar. Eu știu că documentele au ieșit de la Parchet. Nu cred că Lucian Bode ar da un ordin de supraveghere sau de compromitere a unui jurnalist. Am discutat cu Ciucă de plagiat, a zis că are toată deschiderea. Nu poți să-i contești cariera domnului Ciucă. Nicolae Ciucă nu are nimic de ascuns. Nu cred în compromiterea doamnei Șercan de către instituțiile statului. O să o sun pe Emilia Șercan. E un caz care n-are necunoscute în ce privește implicarea premierului sau a ministrului de interne. (…) Pe Schengen, comisarul pentru afaceri interne al UE și-a schimbat poziția față de România. Statul român este suficient de puternic, de la intelligence la minister de interne, pentru ca românii să se simtă în siguranță”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3

În ceea ce privește Legile securității naționale și multele controverse privind extinderea puterilor serviciilor de informații dar și restrângerea drepturilor și libertăților românilor, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, spune că nu este de acord cu unele prevederi iar proiectele legislative care au apărut public trebuie amendate:

„Eu strigam „Jos Iliescu” la Cluj, în 1996, cu domnul Hellvig. M-am bătut pentru libertate. Legile securității naționale n-au ajuns la liderii coaliției.

După modelul SUA, UK și cel Francez, trebuie să existe un control parlamentar extrem de puternic asupra serviciilor. Trebuie să existe un control de legalitate și al celor aleși asupra funcționării serviciilor de informații. Nu știu cine a scris legile securității naționale. Legile sunt sub directa oblăduire a Guvernului României. Legile securității sunt doar variante de lucru. Nu cred că Eduard Hellvig vrea să revină în câmpul tactic în zona de Justiție. Au ieșit în spațiul public doar niște variante de lucru. Eu voi propune să mergem pe sistemul britanic. Este foarte bine că legile au fost aduse în spațiul public. Nu sunt de acord cu imunitatea ofițerilor de informații. Excesele nu fac bine nici lor, nici societății. Sunt lucruri care pot fi reglate în legile securității naționale. Sunt convins că SRI, SIE, SPP, DIPI nu vor dori să iasă din cadrul legal. Cred că șefii serviciilor de informații, în frunte cu SRI, nu vor dori să încalce Constituția României. SRI nu dorește să reînvie practici demult apuse. Sunt absolut convins că variantele de lucru vor fi amendate. Vreau să cred că oamenii își dau seama că nu fac legile acestea pentru 1 an, 2 sau 3 ani. Noi suntem cei care legiferăm. Liderii coaliției nu sunt niște păpuși gonflabile și nu vor vota ca soldații de teracotă. Toate țările democratice au control pe serviciile de informații. SRI, SIE, STS, SPP nu au de ce să se întoarcă sau să construiască câmpuri tactice. Sunt de acord că ofițerii SRI nu pot face cercetare penală. Dar să dăm totuși instrumente celor care trebuie să se ocupe de securitatea națională a României”.

Întrebat despre promisiunea din campania electorală privind tăierea tuturor pensiilor speciale, prim – vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat următoarele în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News:

„Pe 28 ianuarie 2020, a trecut legea de tăiere a tuturor pensiilor speciale. Am venit cu impozitarea pensiilor speciale, am venit cu legea tăierii pensiilor parlamentarilor. Contributivitatea trebuie să fie dominantă în situația pensiilor speciale. Am tăiat de 3 ori pensiile speciale, de 3 ori au fost anulate. (…) Justiția să-și facă treaba în dosarul 10 august. (…) Să sperăm că ritul nou al CCR va fi mai deschis. (…) Am slăbit vreo 2 kilograme în această emisiune”.