Rareş Bogdan: Raluca Turcan s-a descalificat ca lider PNL. Propun sancţionarea

Foto: Facebook/Rares I Bogdan

Rareş Bogdan a spus, joi seara, că Raluca Turcan s-a descalificat ca lider PNL şi va cere sancţionarea sa pe linie de partid. „Dacă ar fi făcut parte din Guvern, la orice minister, şi la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan a spus, joi, că ieşirea Ralucăi Turcan, care a spus că nu mai sunt bani de pensii, l-a deranjat pe el, dar şi pe alţi liberali.

„Sunt absolut convins că dacă doamna Turcan ar fi făcut parte din guvern, la orice minister, probabil şi la Sport, nu ar fi avut o astfel de atitudine. În astfel de momente se văd liderii politici, se vede maturitatea lor şi nu cred că un lider politic care nu înţelege momentele complicate prin care trece un partid… Să nu credeţi că vreunul din echipa de negociere sau din PNL este fericit de această alăturare. Vă asigur că nu. (…) Eu nu voi critica colegii mei în spaţiul public, am să-i spun Ralucăi ce am de spus în cadrul biroului PNL”, a spus Rareş Bogdan, joi seara, la Digi 24.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că Raluca Turcan a dat dovadă de iresponsabilitate şi va cere sancţionarea sa.

„E o iresponsabilitate totală şi o piatră de moară pe care i-a aruncat-o domnului Nicolae Ciucă în braţe, înainte cu o zi ca acesta să fie votat, înainte cu o zi ca colegii mei, cei opt miniştri, să treacă prin furcile caudine ale comisiilor parlamentare. Cred că un lider politic trebuie să se gândească înainte de a scoate un cuvânt pe gură şi cred că prin ceea ce a făcut, Raluca Turcan s-a descalificat ca lider al PNL. Este inadmisibil”, a mai spus Rareş Bogdan.

Acesta a precizat că va propune o sancţiune pentru Raluca Turcan „pentru că ne-a creat prejudicii de imagine”. Sancţiunea va fi una pe linie de partid, statutară.

„Faptul că a afirmat un ministru al Muncii (Raluca Turcan – n.r.), indiferent cum s-ar numi el, că Florin Cîţu sau premierul României, indiferent de nume, a dispus mutarea unor bani de la alocaţiile pentru copii la plata pensiilor mi s-a părut o chestiune ireală. Ori doamna Turcan nu a înţeles ce portofoliu a ocupat, ori pur şi simplu din cauza supărării că nu a mai intrat în noul Cabinet, supărarea i-a acoperit raţiunea”, a mai spus Rareş Bogdan.