• „Am crezut că NATO are surse sigure și credibile de informații”
  • „Operaţiunea de menţinere a păcii şi-a dovedit eficacitatea”
  • „NATO să aibă grijă de membrii săi”

Secretarul general al NATO, Jans Stoltenberg, a criticat recent Rusia pentru menţinerea trupelor în Transnistria şi Georgia, iar reacţia de la Moscova nu a întârziat să apară.

Rusia susţine că activitatea trupelor sale, desfăşurată în Transnistria, este legală şi a asigurat pacea şi stabilitatea în regiune, relatează agenţia TASS.

„Am crezut că NATO are surse sigure și credibile de informații în vecinătatea alianței, așa cum a spus Stoltenberg, și că aceste surse i-ar putea spune despre acordurile ruso-moldovene relevante în acest sens.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Staționarea contingentului militar rus, care face parte din forțele comune de menținere a păcii desfășurate acolo și asigură protecția depozitelor din satul Cobasna, se realizează legal. Timp de 28 de ani de prezență a operațiunii de menținere a păcii de pe Nistru, aceasta și-a dovedit eficacitatea, asigurând în mod fiabil pacea și stabilitatea în regiune.

Aș dori să-l sfătuiesc pe secretarul general NATO să aibă grijă de membrii săi, în primul rând de Statele Unite și de prezența ilegală a acestora, de exemplu, în Siria”, a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe.

Declaraţiile secretarului general NATO vin în contextul în care Moscova a criticat cerea noului preşedinte din Republica Moldova, Maia Sandu, care a cerut retragerea trupelor ruseşti din Transnistria.