• Florin Cîțu spune că România nu va intra într-un nou lockdown
  • Numărul persoanelor imunizate va ajunge în perioada următoare la 80.000 pe zi, anunță premierul, într-o postare pe Facebook

Florin Cîțu este optimist privind situația pandemiei în România. Premierul a scris pe Facebook că țara nu va intra într-un nou lockdown, iar numărul persoanelor imunizate va ajunge în perioada următoare la 80.000 pe zi.

Totuși, Cîțu face apel la populație pentru respectarea măsurilor de protecție.

Am participat la ședința tehnică de la Ministerul Afacerilor Interne, pentru a mă asigura că obiectivele pe care le-am trasat in privința pandemiei sunt îndeplinite. Numărul paturilor din spitale a crescut. Fac apel la români să respecte măsurile de protecție. Numai așa vom trece cu bine peste această perioadă“, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Obiectivul meu este ca prin vaccinare să reducem numărul de infectări. În perioada următoare numărul persoanelor imunizate zilnic va ajunge la 80 de mii. Multă lume întreabă dacă vom ajunge din nou in lockdown. Răspunsul meu foarte clar este că NU“, a mai scris premierul.

În ultima perioadă numărul de noi cazuri de coronavirus a trecut de 6.000 în fiecare zi, iar în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 1.324 de pacienți în stare gravă cu COVID-19, cel mai mare număr de la declararea pandemiei.