• Ministrul german al Sănătății Jens Spahn a sugerat că vaccinurile anti-COVD din China și Rusia ar putea fi folosite în Europa.
  • ”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter.
  • Rușii au înaintat cererea de aprobare a vaccinului Sputnik V către EMA.

Ministrul german al Sănătății Jens Spahn declară că nu există niciun obstacol în a utiliza vaccinurile anti-COVID, Sputnik V și Sinopharm, dacă acestea primesc aprobarea UE, transmite DW.

Ministrul federal al sănătății din Germania, Jens Spahn, a sugerat că vaccinurile anti-COVD din China și Rusia ar putea fi utilizate în Europa pentru a suplini deficitul actual de doze.

„Indiferent de țara în care este produs un vaccin, dacă acestea sunt sigure și eficiente, înseamnă că pot ajuta la rezolvarea pandemiei„, a declarat Jens Spahn publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, adăugând că acestea trebuie aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Rusia a anunțat vineri că va putea furniza UE 100 milioane de doze din vaccinul Sputnik V în al doilea trimestru al anului, ceea ce va permite vaccinarea a aproximativ 50 milioane de persoane. Cererea de aprobare a vaccinului a fost deja înaintată către EMA.

Declarațiile ministrului german vin la câteva zile după ce a anunțat că se așteaptă ca penuria de vaccinuri împotriva Covid-19 să continue până în cursul lunii aprilie. ”Vom avea încă cel puțin 10 săptămâni grele cu deficit de vaccinuri”, a scris Spahn pe Twitter.