• În luna decembrie rata șomajului a fost de 4,9%
  • Sunt cu 0,5% mai mulți bărbați șomeri decât femei
  • Categoria 15-24 de ani este cea mai afectată

Rata șomajului a ajuns la cel mai mic nivel, din aprilie anul trecut și până acum. Asta deși traversăm o criză puternică, din cauza pandemiei. Incertitudinea, care a venit la pachet cu lockdown-ul din primăvară, a dus și la pierderea multor job-uri.

În februarie 2020, adică fix înainte să înceapă lockdown-ul, rata șomajului din România era la un nivel de 3,9%, conform Ziarului Financiar. În martie, deja crescuse la 4,6% și a continuat să crească în următoarele luni.

Mai mulți șomeri bărbați

În luna decembrie rata șomajului a fost de 4,9%. Asta înseamnă că numărul șomerilor estimat pentru decembrie a fost de 450.000 de persoane. De asemenea, avem mai mulți șomeri bărbați decât femei. Sunt cu 0,5 procente mai mulți șomeri bărbați decât femei.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

De asemenea, sunt cu 0,2% mai putini șomeri decât în luna noiembrie, când rata șomajului a fost de 5,1%. Totuși nu ne putem bucura de o revenire, asta pentru că, prin comparație cu decembrie 2019, avem totuși cu 366.000 mai mulți șomeri.

Categoria 15-24 de ani este cea mai afectată. În septembrie, ultima lună pentru care oferă date INS, rata șomajului era de 19%. În categoria 25-74 de ani, prin comparație, tot în luna septembrie, rata șomajului a fost de 4,2%.