• Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care îți poți suspenda ratele
  • Poți solicita suspendarea ratelor pentru o perioadã cuprinsã între minimum 1 lunã și maximum 9 luni
  • Că să obții aceste facilități va trebui să te adresezi creditorului până la data de 15 martie 2021

Ai luat un credit și nu găsești încă resurse să-l înapoiezi? Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care îți poți suspenda ratele.

Măsura se adresează atât persoanelor fizice, cât și antreprenorilor care au un contract de creditare în derulare primit de la bănci sau de la un IFN. Poți solicita suspendarea ratelor pentru o perioadã cuprinsã între minimum 1 lunã și maximum 9 luni și poți beneficia de această suspendare o singură dată.

Că să obții aceste facilități va trebui să te adresezi creditorului până la data de 15 martie 2021 inclusiv. Creditorul va analiza și emite decizia până cel târziu la data de 30 martie 2021 inclusiv.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Condițiile ca debitorii să primească aceste amânări

Debitorii trebuie să declare pe propria răspundere că au avut o scădere a veniturilor sau a încasărilor de minim 25% în ultimele 3 luni. Scăderea încasărilor trebuie să fie raportată la aceeași perioadă din 2019.

RaDe asemenea, trebuie să te afli în imposibiliatea de a face plățile dacă ești persoană fizică. În cazul antreprenorilor, aceștia nu trebuie să aibă firma în insolvență.