• Raul Castro și-a anunțat retragerea din Partidul Comunist Cubanez
  • Înlocuitorul său ar putea fi Diaz-Canel, președintele Cubei
  • Cuba se confruntă cu o situație dificilă, anul trecut, economia a scăzut cu 11%

Se încheie un capitol din istoria Cubei. Raul Castro se retrage din Partidul Comunist. Un eveniment istoric urmează să aibă loc la Havana. Șeful Partidului Comunist pleacă din cea mai importantă funcție din țară iar conducere va fi luată de tânăra generație de lidei comuniști.

Raul Castro, fratele lui Fidel Castro care a murit în 2016, este la putere de la revoluția din 1959 iar vestea retragerii anunță noi tinere speranțe. Cu toate acestea, unii analiști spun că liderul cubanez va rămâne o voce influentă în politica țării.

Urmasul său ar putea fi Diaz-Canel, președintele Cubei, care este la primul mandat de cinci ani. El a devenit președinte în anul 2018. Totoadată, sunt șanse ca retragerea liderului să nu fie atât de rapid cum s-a anunțat. Cuba traversează o perioadă grea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS

Din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse de Statele Unite ale Americii, economia țării a fost puternic afectată, anul trecut, ea a scăzut cu 11%. Este cel mai mare deficit din ultimele trei decenii iar populația resimte asta prin lipsa unor bunuri necesare.

Raul Castro a condus ultimul Congres al Partidului Comunist iar la ședință au participat sute de delegați ai Partidului Comunist Cubanez care au venit din toate părțile țării pentru a-l susține pe liber. El a venit împreună cu președintele Cubei, Diaz-Canel.