• Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare
  • Acționarii companiei de salubrizare au început să se acuze între ei
  • Aceștia au plătit sume uriașe de bani pentru defăimarea primarului Clotilde Armand

Războiul gunoiului din Sectorul 1 ia amploare după ce acționarii companiei de salubrizare au început să se acuze între ei. Potrivit unui comunicat de presă trimis de companie, acționarii au plătit sume uriașe de bani pentru defăimarea primarului Clotilde Armand.

Acționarii companiei de salubrizare au început să se acuze între ei

Acționarii companiei de salubrizare se războiesc între ei, iar acuzațiile sunt grave.

Aceleași persoane care se plângeau, în mod public cu ceva timp în urmă că Romprest nu are bani pentru plata serviciilor de salubrizare și amenințau cu suspendarea activității de salubrizare, încearcă acuma să sustragă sume exorbitante din banii COMPANIEI ROMPREST SERVICE S.A pentru realizarea unor acțiuni în interesul lor propriu, de defăimare a Primarului Sectorului 1 București Clotilde Armand, a reprezentanților altor autorități, precum și a societății, reprezentanților săi legali și acționarilor acesteia, fiind cu atât mai grav faptul că unul dintre respectivii acționari este Statul Român prin Compania Aeroporturi București SA”, scrie în comunicatul de presă al companiei de salubrizare.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Clotilde Armand: „O parte a acționarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică”

În replică, primarul Clotilde Armand a anunțat că va continua demersurile pentru reglementarea relației cu compania de salubrizare.

Tocmai am citit comunicatul Companiei Romprest SA din care am aflat uluită că o parte a acționarilor companiei plătesc sume enorme de bani pentru defăimarea mea publică. Poate așa se explică linșajul mediatic din perioada în care respectiva compania ne-a lăsat gunoiul pe străzile din Sector să ne șantajeze. Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local.

Pe ordinea de zi suplimentară am introdus un proiect de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA.

Autoritățile locale ale Sectorului 1 vor adopta toate măsurile necesare în vederea calculării și recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA ca urmare a efectuării de plăți către acest operator la alt tarif față de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local – asta ne spune ANRSC, asta trebuie să facem”, a spus primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a intrat în conflict cu compania de salubrizare anul trecut.

Potrivit unui raport al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), fosta administrație a făcut plăți către compania de salubrizare în mod ilegal.