• Liberalii vor avea 23 de prefecţi din cei 42
  • PNL a pierdut prefectul de la Bucureşti şi Cluj
  • USR-PLUS va numi prefectul Bucureştiului şi alţi 13 prefecţi din ţară
  • UDMR şi-a revendicat numirea prefectului de Cluj, dar şi alţi 4 prefecţi
  • După modificarea legii prefectul a devenit funcţie de demnitate publică

După ce au modificat legea pentru ca prefecţii să fie persoane cu demnitate publică, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor au reuşit deja să împarta cele 42 de funcţii de prefecţi din ţară. Liberalii vor avea 23 de prefecţi. Şi chiar dacă au rămas cu prefecturile Iaşi, Mureş, Sibiu, Constanţa, Bihor au pierdut prefectura Capitalei, Timişului şi cea a Clujului.

Prefectul Bucureştiului Traian Berbecanu, numit în funcţie în urmă cu trei luni, a reuşit să scrie câteva gânduri despre plecarea de la prefectura Capitalei. El apreciază mandatul ca fiind unul scurt, dar plin de provocări şi aşteaptă ca în locul lui să vină un prefect de la USR-PLUS dedicat bucureştenilor.

„Am acceptat acestă funcţie în urmă cu trei luni, cu multă bună-credinţă, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele. (…) Îmi doresc ca viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR – PLUS, să fie unul dedicat total cetăţenilor municipiului Bucureşti,” a scris Traian Berbeceanu într-o postare pe Facebook.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Pierderea prefecturii Bucureşti este primită cu regret în tabăra liberalilor

„Ştiu că numirea prefectului la Bucureşti o va face USR-PLUS sau propunerea o va face USR-PLUS din câte am citit în postarea domnului Berbeceanu. Mi se pare că omul acesta n-ar trebui să cadă între negocieri,” a declarat Cristian Băcanu, deputat PNL.

Prefecţii numiţi până acum de liberali nu ştiu nimic despre negocierile de la Bucureşti şi împărţirile făcute.

„Nu am informaţii în acest sens. (…) Ce să aştept de la viitorul subprefect? O colaborare foarte bună şi să vedem dacă mai rămân şi eu, în continuare. Nu e nimic bătut în cuie. Nu s-au bătut în cuie persoane, oameni, ci funcţiile,” a spus Cristinel pavel, prefect de Mehedinți.

„Nu am informaţii certe în acest sens. Există zvonuri. Nu aş vrea să comentez zvonuri.(…) Pot să colaborez sau sunt deschis unei colaborări cu orice om care vrea binele judeţului,” a spus și Sebastian Fârtat, prefect de Vâlcea.

USR-PLUS câştigă nu doar prefectura Bucureştiului, dar şi cea a judeţului Timiş. Asta înseamnă că Liliana Oneţ, de la PNL, va fi schimbată.

„USR-PLUS are 14 prefecţi, la nivelul ţării şi are 28 de subprefecţi la nivelul ţării. La nielul judeţului Timiş, USR va desemna prefectul. În clipa de faţă avem trei nume. Nu vreau să le comunic. Vom veni cu ele după ce vom face analiza internă. Subprefecţii sunt de la celelalte partide, după regula : unde există prefecţi de o culoare, nu vom pune subprefecţi de la acelaşi partid,” a declarat Cristian Moș, președinte USR Timiș.

UDMR a revendicat prefecturile judeţelor Cluj, Arad, Covasna, Satu Mare şi Sălaj. La Cluj noul prefect va fi un avocat din Gherla, Tasnadi Szilard, membru UDMR. Acesta îl va înlocui pe Mircea Abrudean de la PNL.

„Mi se pare un act de normalitate. Am discutat despre poziţiile de prefect ale ficărui judeţ şi am adjudecat posturile care au apărut în presă până acum,” a spus Cosma Botond, liderul UDMR Cluj.