Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor, acuză prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea: „O rușine”.

„Nu le pasă de copii! Nu le pasă de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul de dreapta a anulat dublarea și a decis doar creșterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare. Acum, Guvernul împotriva oamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O rușine! Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei“, transmite Gabriela Firea.

Nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, spunea luni liderul PNL, Ludovic Orban, care anunță că subiectul va fi discutat în coaliția de guvernare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea coaliției a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie… Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul! Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul“, afirma Ludovic Orban.

Și premierul Florin Cîțu a fost întrebat, sâmbătă, dacă alocațiile vor fi majorate de la 1 iulie, iar acesta a răspuns că bugetul a fost deja aprobat, iar alocațiile au fost deja majorate la începutul anului cu 20%.