Reacția BOR după ce Florin Cîțu a anunțat că nu vrea restricții în noaptea de Înviere. „Participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie”

Sursa Foto: Mediafax
  • Joi, 8 aprilie 2021, Florin Cîțu a anunțat că nu-și dorește restricții pentru noaptea de Înviere.
  • Premierul a propus CNSU ca circulația să fie permisă până la 05:00, iar magazinele să rămână deschise până la 20:00 în vinerea de dinainte de Paște.
  • Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR, a spus că anunțul premierului se „înscrie riguros în logica, litera și spiritul onest al dialogului purtat între cultele religioase și autorități”.
  • Vasile Bănescu: „Participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie. Măsurile de siguranță sanitară trebuie să fie respectate”.

Reacția BOR nu a întârziat să apară. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a spus că anunțul premierului „se înscrie riguros în logica, litera și în spiritul onest al dialogului purtat între cultele religioase și autorități”.

Vasile Bănescu a mai spus că „participarea la o slujbă religioasă implică pietate, ordine și cumințenie, nu dezordine, ignorare a celorlalți și zglobie neatenție”.

Purtătorul de cuvânt a transmis că o parte a slujbei de Înviere se va desfășura în curtea bisericii, iar măsurile de siguranță sanitară trebuie să fie respectate.

Vasile Bănescu a transmis că alte detalii care au legătură cu slujba de Înviere vor fi comunicate în cursul săptămânii viitoare.