• Liderul Partidului Democrat din SUA, Chuck Schumer, nu e de acord cu nominalizarea de către președintele Donald Trump a lui Amy Coney Barret pentru Curtea Supremă.
  • Liderul a declarat că Barret vrea să anuleze intenționat toate lucrurile pe care fosta judecătoare liberală, Ginsberg, le-a realizat.
  • Ascensiunea lui Barret la Curtea Supremă ar pune în pericol asistența medicală din SUA.

Milioane de americani fie ar plăti mai mult, fie își vor pierde de tot asistența medicală, a mai adăugat acesta.

Chuck Schumer, liderul democratic al Senatului SUA: ”Poporul american nu ar trebui să facă nicio greșeală în acest sens. Un vot pentru judecătorul Barrett este un vot pentru eliminarea asistenței medicale și a protecției sale pentru peste o sută treizeci de milioane de americani care au acum protecții împotriva condițiilor preexistente.

Un vot pentru Amy Coney Barrett este un pumnal care vizează inima protecțiilor medicale pe care americanii le au atât de mare nevoie și dorință.”

Amy Coney Barrett o va înlocui pe Ruth Bader Ginsburg, care a murit de cancer pe 18 septembrie. Judecătorii Curţii Supreme sunt numiţi de preşedintele SUA, dar trebuie aprobaţi de Senat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dacă judecătoarea Barrett este confirmată, conservatorii vor deţine o majoritate de 6-3 în cea mai înaltă instanţă a SUA.

În vârstă de 48 de ani, judecătoarea Barrett este al treilea magistrat numit de Trump, după Neil Gorsuch în 2017 şi Brett Kavanaugh în 2018.