Reacția IGPR după ce sindicatul Europol a anunțat că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică și autoapărare

Sursa foto: Opiniatimișoarei.ro
  • IGPR transmite că la selecţia pentru educaţie fizică nu a trecut niciun poliţist din 10, însă au existat alte probe la care poliţiştii au promovat.
  • Europol a reclamat „pile” şi promovarea unor persoane fără competenţe la inspectoratele de poliţie.

Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că s-au desfăşurat mai multe etape de ocupare a locurilor de instructori, pentru toate subunităţile.

Una dintre aceste etape s-a desfăşurat la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi a vizat parcurgerea a 4 probe: pregătire sportivă şi autoapărare, tragere cu armamentul din dotare, conducere autovehicul în regim prioritar şi tactică.

La specializarea tactică, din 27 de poliţişti au fost avizaţi 10, la instrucţia tragerii din 21 de poliţişti au fost avizaţi 2, la pregătire fizică şi autoapărare au participat 10 poliţişti şi niciunul nu a fost avizat, iar la conducere auto în regim defensiv, din 16 poliţişti au fost avizaţi 8.

„În total, dintre 74 de poliţişti care doreau să ocupe locurile de instructori, în Poliţia Română, au fost avizaţi 20. Facem precizarea că aceste probe au avut drept scop identificarea poliţiştilor care cunosc subiectul specializării şi au abilităţi didactice de a transmite mai departe aceste capacităţi. Informaţia conform căreia niciun poliţist din Poliţia Română nu a trecut probele fizice, este una falsă. Cifrele care circulă în spaţiul public reprezintă rezultatele primei zile de verificări pentru avizare şi se referă doar la cei 10 poliţişti care au participat la această etapă de selecţie, nu la tot personalul Poliţiei Române”, transmite IGPR.

Sindicaliştii Europol acuzau că şefii IPJ-urilor promovează oameni fără competenţe. „Pilele” s-au confruntat cu realitatea, atunci când a venit vremea examenelor, pe care le-au picat, situaţie fără precedent în Poliţie. Europol anunţa că niciun poliţist nu a promovat selecţia pentru educaţie fizică şi autoapărare.