• Raed Arafat a reacționat la postarea secretarului general al Guvernului care a afirmat că „toate paturile de la ATI sunt ocupate“
  • Arafat îl contrazice pe secretarul general al Guvernului
  • „Poate că la un anumit moment în unele zone, da“, spune Arafat

Raed Arafat a spus, la Digi24, referindu-se la postarea secretarului general al Guvernului care a afirmat că „toate paturile de la ATI sunt ocupate“, că nu e neapărat așa, pentru că situația diferă de la zonă la zonă.

„Toate paturile sunt ocupate la acest moment, poate că la un anumit moment în unele zone, da, dar nu aș zice că pe plan național. Poate în București, la un moment dat ajungem la paturi complet ocupate, poate chiar în momentul ăsta. Asta nu înseamnă că în altă zonă a țării nu găsesc locuri de terapie intensivă. Depinde de distanță și depinde de dinamică. Sunt județe care anunță că au ajuns la ocuparea tuturor paturilor, și atunci căutăm în alte zone în care mai avem paturi libere”, a spus Raed Arafat.

Acesta a adăugat că există acum în jur de 300 de ventilatoare libere: „319, ca să fiu mai precis. Acum problema cu aceste ventilatoare… unele poate că sunt în secții de pediatrie sau de obstetrică, dar unele se pare că au o problemă de personal. În unele situații avem personal care s-a îmbolnăvit și este în izolare la domiciliu, avem anesteziști care s-au îmbolnăvit și acum lucrăm să vedem unde mai putem trimite personal”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Îți reamintesc că secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, a scris, marți, pe Facebook, că măsurile „aparent nepopulare” pe care le-a luat guvernul Orban sunt „din respect pentru viața medicilor și a oamenilor”.

„Toate paturile ATI sunt ocupate, medicii sunt obosiți, personalul medical este epuizat. Nu vrem să ajungem în situații disperate, de aceea guvernul Orban alege să salveze vieți în detrimentul populismului ieftin. Alternativa, spun «specialiștii în politică», era să lăsăm oamenii să se îmbolnăvească și să supraviețuiască cine poate. Dar este asta ceva ce putem avea pe conștiință? Nu. De aceea, oricât de neplăcute sunt noile măsuri, ele trebuie respectate pentru că orice român are dreptul la viață și la sănătate”, a scris Tănase.