• Joe Biden și Vladimir Putin se întâlnesc miercuri, la Geneva
  • Vladimir Putin a fost întrebat dacă este „un criminal”
  • Preşedintele rus a zâmbit şi a evitat să răspundă cu „nu”
  • Joe Biden a fost întrebat despre gestul făcut de Putin

Întrebat despre râsul lui Putin ca reacție la faptul că a fost numit „criminal”, Biden le-a răspuns reporterilor cu un „Ha, ha, ha. Râd și eu”. Totuşi, liderul de la Casa Albă a mai îndulcit tonul. Întrevederea cu preşedintele rus nu va fi una ușoară, Putin fiind un „adversar redutabil” și un tip „dur”, spune Biden.

„De fapt, uite, el a recunoscut că… Răspunsul este… cred că în trecut, a știut că face anumite lucruri sau că a făcut anumite lucruri. Dar, uite, când am fost întrebat asta în direct am răspuns onest. Dar cred că asta nu contează prea mult în contextul întâlnirii pe care o vom avea”, a declarat Joe Biden în timpul unui interviu.

Cei doi preşedinţi vor discuta mâine şi despre Navalnîi, opozantul băgat la dubă de regim. Putin nu garantează că activistul va ieși viu din închisoare. A spus-o într-un interviu dat unui post de televiziune american. Dacă se întâmplă asta, spune Putin, nu e responsabilitatea lui. De cealaltă parte, Biden îi transmite că moartea lui Navalnîi nu ar ajuta Rusia cu nimic.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Moartea lui Navalnîi ar fi încă o dovadă că Rusia nu are nicio intenție să respecte drepturile fundamentale ale omului.
Ar fi o tragedie! Nu ar duce decât la o deteriorare a relațiilor cu restul lumii, din punctul meu de vedere, și cu mine”
, a mai transmis președintele american.

Toată lumea aşteaptă să vadă prima strângere de mână dintre cei doi rivali şi ne întrebăm ce ar putea să-şi dăruiască. La prima întâlnire bilaterală Putin-Trump, de la Helsinki, Putin i-a dat lui Trump o minge de fotbal adevărată.

„Domnule preşedinte, mingea e în terenul dumneavoastră”, i-a spus atunci Putin lui Trump.