• Președintele Joe Biden și președintele Chinei, Xi Jinping, au încercat să revitalizeze relațiile în cadrul unei întâlniri istorice în San Francisco.
  • Cu toate acestea, la câteva ore după evenimentul atent coregrafiat, Biden l-a descris pe Xi drept un „dictator”.
  • Reacția secretarului de stat Antony Blinken spune propria poveste.

O înregistrare video a surprins momentul în care secretarul de stat american Antony Blinken tresare după ce președintele Biden îl numește pe liderul chinez Xi Jinping „dictator”.

În timpul unei conferințe de presă în urma unei întâlniri menite să aplaneze relațiile tensionate dintre SUA și China, Biden a fost întrebat dacă își menține declarațiile din iunie, în care l-a descris pe Xi drept „dictator”.

„Uite, el este. Este un dictator în sensul că este un tip care conduce o țară care este comunistă, bazată pe o formă de guvernare total diferită de a noastră”, a spus Biden.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

VIDEO AICI

Întrebat într-un interviu despre răspunsul său, Blinken, consilier al lui Biden timp de zeci de ani, a evitat să critice comentariile: „Președintele vorbește întotdeauna cu sinceritate și vorbește în numele nostru, al tuturor”.

„Uite, este clar că vom continua să spunem lucruri și să facem lucruri care nu plac Chinei, la fel cum presupun că ei vor continua să facă și să spună lucruri care nu ne plac nouă”, a declarat el pentru CBS News.