• Imediat după ce șefa Comisiei Europene a vizitat, luni, România și a aprobat PNRR, Cîțu a ținut să menționeze unde se vor aloca banii obținuți.
  • Cîțu crede că până în 2026 economia țării va fi aproape de media europeană.
  • Cîțu vrea ca o treime din alocările prin PNRR merg către transporturi.

Premierul Florin Cîţu a declarat imediat după aprobarea PNRR că până în 2026 economia din România va fi aproape de media europeană. Vor fi făcute zeci de reforme şi de investiţii, a explicat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîţu a dezvăluit faptul că PNRR-ul României a primit 10 calificative A din 11 posibile. Acest plan va duce la dezvoltarea României, a mai spus şeful Guvernului.

„Eu garantez ca Guvernul va implementa toate reformele asumate… Altă cale nu există, până în 2026 vom avea alte standarde, iar economia din România va fi aproape de media europeană”, a spus Florin Cîţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Transporturile vor beneficia de o treime din sumă

Premierul a anunţat numeroase reforme şi investiţii. „Ţin în mod special la capitolul autostrăzi”, a spus şeful Guvernului.

Florin Cîţu a explicat că vor urma 67 de reforme şi 107 investiţii în toate domeniile. O treime din sumă este alocată domeniului transporturi, iar 3,1 miliarde de euro vor fi pentru autostrăzi, a precizat premierul Florin Cîţu, la puţin timp după aprobarea PNRR.

Premierul a spus luni că sunt vizate reforma educaţiei, a pensiilor, cea fiscală şi că în total 64 de reforme vor fi aplicate, „de care vor beneficia românii şi care vor creşte încrederea în sectorul public”.

Şeful Executivului a spus că reformele merg mână în mână cu investiţiile şi a precizat că vor beneficia de alocări 107 investiţii dint oate domeniile.

„O treime din alocări merge spre transporturi, cea mai mare alocare aprobată de comisie pentru acest domeniu, iar acest lucru va face diferenţa pentru România”, a spus Florin Cîţu.

Conform acestuia, 3,1 miliarde vor fi alocate pentru autostazi, A7, A8, A1 şi A3, 3,9 miliarde pentru căi ferate şi trenuri, 1,2 miliarde pentru mobilitate urbană, iar 600 de milioane de euro pentru investiţii la metrou în Bucueşti şi Cluj.

„Trebuie să fim foarte atenţi la partea de implementare. Toţi cei responsabili să îşi facă treaba pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă. Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele asumate, va atinge toate ţintele propuse şi îşi va îndeplini toate sarcinile, astfel încât România să atragă toţi banii puşi la dispoziţie prin PNRR. Pentru că altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când întreaga lume se dezvoltă. Prin urmare, până în 2026, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standarde pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a mai spus premierul.