Un puternic val de reacții vine din mediul online după adoptarea unui raport pentru sănătatea sexuală și reproducere garantată în Uniunea Europeană. Acesta a stârnit, multe controverse, ba chiar au apărut și fake-newsuri în care apare și un politican român.

Raportul este foarte clar și bine pus la punct. Acesta stabilește că parlamentul trebuie să facă mai multe și pe viitor. Cum ar fi să adopte raporturi separate pe lucruri mai nuanțate cum ar fi mama surogat. De asemenea, raportul pune mare accent pe serviciile de îngrijire legate de naștere care trebuie să fie non-discriminatorii. Însă uite că la noi o parte din politicieni au pus paie pe foc spunând că ”vor naște bărbații”, ” reprezentantii noștri au votat un raport toxic”, ”uite pentru ce a votat Cioloș”. Mai mult decât reacții au venit și o serie de fake news-uri.

Reacţia lui Dacian Cioloş nu a întârziat să apară. Fostul prim-ministru a vorbit într-o postare pe Facebook despre „vajnicii bărbați politici” și drepturile femeilor.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

„Am văzut atacurile incalificabile din ultimele zile, conform cărora eu și alți colegi din Parlamentul European am fi susținut o lege prin care bărbații să rămână însărcinați.

Îmi displac etichetele, dar, cu regret, trebuie să spun că asistăm la un discurs politic mizerabil. Cine dorește să creadă astfel de enormități e liber să o facă, dar politicienii care trăiesc din astfel de minciuni sunt toxici și periculoși pentru societate”, a scris Cioloş.