• Klaus Iohannis a reacționat în urma evenimentelor de la SAGA Festival.
  • ,,Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un mai fermi” , spune Klaus Iohannis.
  • În prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului de pe Arena Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis spune, după ce un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, că organizatorii ar trebui să fie „un pic mai fermi”.

Dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie. Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie.

Însă şi educaţia are nevoie de supraveghere şi sunt foarte bucuros că ministrul de Interne mă însoţeşte azi în delegaţie şi sunt convins că se lucrează la o abordare. Noi avem instituţii care se ocupă de aceste chestiuni şi sper tare mult să ajungem într-o combinaţie din educaţie şi organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a spus Klaus Iohannis.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Vineri, în prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului care avea loc pe Arena Naţională. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa, iar ceilalţi doi sunt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca.

Iohannis a reacționat în urma evenimentelor de la SAGA Festival. Şeful statului a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Bogdan Felician Voicu, procurorul șef al Secției de Combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.

În urma decretului semnat de către Klaus Iohannis, Voicu va ieşi la pensie începând cu data de 10 iunie 2022.