Reacţia lui Iohannis după ce un tânăr a murit deoarece ce a consumat droguri la SAGA

Reacţia lui Iohannis după ce un tânăr a murit deoarece ce a consumat droguri la SAGA. FOTO: Hepta.
  • Klaus Iohannis a reacționat în urma evenimentelor de la SAGA Festival.
  • ,,Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un mai fermi” , spune Klaus Iohannis.
  • În prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului de pe Arena Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis spune, după ce un tânăr a murit din cauza consumului de droguri la Saga Festival, că organizatorii ar trebui să fie „un pic mai fermi”.

Dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie. Este o tragedie şi ne pare rău tuturor că se ajunge la astfel de excese. Cred că e nevoie ca organizatorii să fie un mai fermi. Dar şi aici, dacă vrem să mergem la rădăcină, e nevoie de educaţie.

Însă şi educaţia are nevoie de supraveghere şi sunt foarte bucuros că ministrul de Interne mă însoţeşte azi în delegaţie şi sunt convins că se lucrează la o abordare. Noi avem instituţii care se ocupă de aceste chestiuni şi sper tare mult să ajungem într-o combinaţie din educaţie şi organizare mai bună la a elimina complet astfel de evenimente tragice”, a spus Klaus Iohannis.

Vineri, în prima seară a Saga Festival trei tineri au intrat în stop cardio-respirator după ce au consumat droguri în timpul concertului care avea loc pe Arena Naţională. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa, iar ceilalţi doi sunt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca.

Iohannis a reacționat în urma evenimentelor de la SAGA Festival. Şeful statului a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Bogdan Felician Voicu, procurorul șef al Secției de Combatere a traficului de droguri din cadrul DIICOT.

În urma decretului semnat de către Klaus Iohannis, Voicu va ieşi la pensie începând cu data de 10 iunie 2022.