• Apar mai multe reacții dure după ce Aleph News a prezentat, în urmă cu două zile, informația potrivit căreia asistenta lui Marcel Vela a fost decorată de președinte
  • Gabriela Mădălina Sîia Cenușă a primit Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională
  • Marian Godină a postat pe Facebook un text în care îl trage la răspundere pe Marcel Vela și cere să afle ce a făcut remarcabil asistenta acestuia pentru a o nominaliza să fie decorată

UPDATE: Godină a postat un mesaj primit de la un angajat MAI, care a fost împușcat în misiune

În mesaj, Godină este felicitat pentru inițiativa de a scrie despre secretara lui Vela. Respectivul bărbat a atașat și o imagine cu felul în care arată piciorul lui, după ce a fost împușcat în misiune.

El atrage atenția că nu a fost sunat pentru a fi întrebat cum se simte, deși accidentul a avut loc în timpul programului de lucru. „Probabil nici membrii familiilor celor decedați sau răniți în misiuni (nu au fost sunați – n.r.), iar doamna secretară a fost decorată. Umilitor pentru toți polițiștii și militarii“, mai spune bărbatul.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Știrea inițială

În urmă cu două zile, aflai de la Aleph News că Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care din luna mai este referent la cabinetul lui Vela, a primit de la Klaus Iohannis Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională.

Ulterior, în mediul online a fost distribuită o fotografie cu Gabriela Mădălina, care s-a viralizat alături de reacții dure referitoare la decizia președintelui de a o decora, „rezultatele remarcabile“ ale acesteia nefiind cunoscute și fiind puse la îndoială.

Marian Godină este unul din cei care au reacționat. El a scris, pe Facebook, într-o manieră ironică faptul că „e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate“, așa că îi cere lui Marcel Vela să afle „care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională“.

Polițistul punctează și că în cazul în care Cenușă nu a făcut nimic remarcabil, „decorarea ar reprezenta o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar și la adresa atâtor polițiști, jandarmi și pompieri care își rup cârca prin ministerul ăsta“.

Iată ce i-a transmis Marian Godină lui Marcel Vela:

Domnule ministru Marcel Vela, e plin internetul de postarea asta și mă tem că e posibil ca acestei doamne să i se facă o nedreptate, pentru că majoritatea oamenilor se întreabă ce o fi făcut de a meritat această distincție. Chiar și eu mă întreb. Sunt sigur că ceva remarcabil o fi făcut de ați nominalizat-o pentru a fi decorată, dar suntem cu toții foarte curioși să aflăm care sunt acele fapte remarcabile din activitatea dumneaei profesională, iar odată spuse, va scăpa de critici și va putea fi felicitată așa cum se cuvine.

Mă tem însă că n-a făcut nimic remarcabil, iar în acest caz, decorarea dumneaei ar reprezenta, din partea dumneavoastră, o mare bătaie de joc la adresa românilor, dar și la adresa atâtor polițiști, jandarmi și pompieri care își rup cârca prin ministerul ăsta și cu a căror activitate, nu de puține ori, vă lăudați pe Facebook“, a scris Marian Godină pe Facebook, alături de fotografia în care Gabriela Mădălina Sîia Cenușă pozează în oglindă.