• Navalnîi l-a luat peste picior pe Putin după ce acesta i-a sugerat lui Macron că opozantul rus s-ar fi otrăvit singur.
  • „O versiune bună. Cred că merită cel mai atent studiu. Am gătit „Novichok” în bucătărie”, scrie Navalnîi pe Instagram.
  • Procurorii ruși au anunțat că nu se impune o anchetă penală privind îmbolnăvirea subită a lui Aleksei Navalnîi.

Marți, Le Monde a comunicat conținutul unei convorbiri telefonice în care Vladimir Putin i-a sugerat omologului său francez Emmanuel Macron că Navalnîi s-ar fi otrăvit singur.

Imediat după asta, într-o postare pe Instagram, Navalnîi l-a luat peste picior pe președintele rus.

„O versiune bună. Cred că merită cel mai atent studiu. Am gătit „Novichok” în bucătărie. Am luat o înghițitură mică în avion pentru a muri într-un spital din Omsk și pentru a ajunge la o morgă de acolo. Iar Putin mi-a dat planurile peste cap”, scrie el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Potrivit Le Monde, Putin l-ar fi descris pe Aleksei Navalnîi ca fiind „un scandalagiu de pe internet”. Totodată, liderul de la Kremlin i-ar fi spus lui Macron că autoritățile ruse nu pot să deschidă o anchetă în cazul otrăvirii lui Navalnîi din motiv că nu dispun de rezultatele oficiale ale analizelor care i-au fost făcute acestuia în Germania.