• Pe rețelele sociale s-a viralizat o poză în care Ludovic Orban şi alţi miniştri fumează şi beau în biroul de la Guvern
  • După ce a spus că „nu ştie despre această poză“, premierul a revenit cu clarificări
  • „Era ziua mea. Sunt fumător, dacă e nevoie plătesc amenda. Greşeala e umană“, a explicat Orban

După ce o poză în care Ludovic Orban a fost imortalizat alături de mai mulți miniștri consumând alcool și fumând în biroul de la Guvern a devenit virală pe rețelele sociale, premierul a fost contactat de jurnaliști.

Dacă ești curios care e povestea imaginii virale, uite ce spune premierul: „Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam  mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc“.

Cât despre faptul că se fuma în interiorul Guvernului, Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi plăteşte amenda dacă e nevoie: „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multora“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Evident că am discutat tot de chestiuni legate de guvernare. Aia este o poză care nu este caracterisitcă pentru ce se întâmplă în biroul meu de obicei. Pur şi simplu a fost ziua mea. Cine putea să facă poza, cum a ajuns, nici nu vreau să mă apuc să mă gândesc acum la lucrul ăsta“, a adăugat premierul.

PRIMA REACȚIE

Te întrebi ce a răspuns inițial? El a spus pentru Mediafax că nu ştie despre poza postată pe Facebook și că dacă poza există, nu are ce face: „Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acuma m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac. Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e“.

Eugen Teodorovici a postat vineri seară o fotografie pe contul său de Facebook, unde prim-ministrul Ludovic Orban şi alţi colegi din Guvern fumează şi consumă alcool într-un birou din clădirea Guvernului.

Asta se întâmplă în biroul prim-ministrului României‼️Țara arde și PNL-iștii …Asta fac “liberalii” la…Publicată de Eugen Orlando Teodorovici pe Vineri, 29 mai 2020

Internauții au reacționat în consecință, făcând memeuri și glume pe seama imaginii sau, din contră, considerând că au încălcat mai multe reguli și trebuie amendați.

Iată câteva dintre memeurile apărute în social media: