• Președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu: „Trupele rusești din stânga Nistrului trebuie retrase comple
  • Reacția Dumei de Stat: „Sandu dorește ca „pacificatorii” ruși să plece, și, în același timp, respinge scenariul federalizării”

„Indiferent de ce va spune Maia Sandu”, Rusia a nu va accepta „niciodată” retragerea trupelor sale din Transnistria, a declarat Elena Panina, membră a Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, scrie Ria Novosti.

„Maia Sandu dorește ca trupele pacificatoare ruse să se retragă din regiunea transnistreană și în același timp respinge din start scenariul federalizării, cu ajutorul căruia poate fi asigurat un echilibru al intereselor și pacea pe termen lung. Ce li se oferă rezidenților din regiunea transnistreană în schimb? De fapt, o revenire la situația din 1992, când a izbucnit conflictul sângeros care s-a soldat cu moartea a mii de oameni. Asistăm la o perspectivă de „dezghețare” a conflictului, ce va fi urmată de intrarea în „faza fierbinte”, indiferent de ceea ce spune Maia Sandu despre dorința sa de a soluționa problema în mod pașnic ”, a precizat Panina.

În viziunea deputatei ruse, este evident că „acest scenariu nu va fi niciodată acceptat la Tiraspol”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA