Reacția Patriarhiei privind organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Neamului: „Fiecare dintre noi spunem și enormități“

vasile-banescu Sursa foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Emanuel Ungureanu a cerut organizarea unui centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului
  • Patriarhia Română a reacționat în urma propunerii deputatului USR PLUS
  • Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: „Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi“

După ce deputatul USR PLUS a propus să fie organizat un centru de vaccinare în Catedrala Mântuirii Neamului, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat.

Acesta a explicat: „Nu converg în niciun fel la o astfel de propunere“.

Uneori, fiecare dintre noi spunem şi enormităţi. Mă includ şi eu aici. Propunerea despre care e vorba acum cred că frizează aşa ceva, pentru că există mai multe motive care nu converg în niciun fel la o astfel de propunere – transformarea unei catedrale aflată în plin şantier. Imaginaţi-vă un spaţiu în care se lucrează, în care nu există niciun fel condiţii care să permită amenajarea unui astfel de spaţiu într-un centru de vaccinare“, a spus Vasile Bănescu, la B1 TV.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române e de părere că „unele persoane n-au observat încă implicarea Bisericii şi doar transformarea acestor spaţii liturgice în centre de vaccinare ar putea aduce o satisfacţie“.

Vasile Bănescu: „Biserica nu e o instituţie militarizată“

Nu vreau să polemizez cu nimeni, dar vreau să amintesc implicarea Bisericii în zona sanitară anul trecut – implicare tradusă într-un cuantum de peste cinci milioane de euro în zona sanitară şi filantropică şi implicarea Bisericii acum, alături de alte culte religioase, într-un act de informare onestă a credincioşilor cu privire la o discuţie pe care ei trebuie să o poarte cu medicii lor pentru a afla dacă există sau nu beneficii ale vacinării. Biserica e compusă din oameni liberi care înţeleg cu nuanţe, dar avem o temă oficială comună asupra căreia trebuie cu toţii să reflectăm – ieşirea din pandemie“, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.