• Marcel Ciolacu a fost surprins sâmbătă seara fără mască de protecție în compania altor 11 persoane
  • La masă se afla și fostul premier Mihai Tudose
  • Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că „nu-i ceea ce pare
  • IPJ a deschis o anchetă și 3 reprezentanți ai localului au fost sancționați

Sâmbătă seara, Marcel Ciolacu a fost văzut fără masca de protecție într-un restaurant din Buzău, alături de un grup de 11 persoane, informează Realitatea Plus.

„Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ciolacu: Voi plăti amenda. Orban şi ai săi folosesc Poliţia Română în scopuri politice

„Orban şi ai săi folosesc Poliţia Română în scopuri politice. Este o ruşine! Asta arată cât de disperaţi sunt şi cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferinţă de presă a Poliţiei atunci când Orban şi miniştrii săi beau şi chefuiau la guvern în timp ce românii erau închişi în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii şi reuniuni politice cu sute de persoane”, a scris duminică pe Facebook Marcel Ciolacu.

Acesta a spus că lua masa cu familia lui, iar la un moment dat la masă s-au aşezat mai mulţi colegi. Ciolacu admite că „nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru”.

„În fapt, lucrurile stau aşa: judeţul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măştii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulţi colegi la masă cu noi. Ştiu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar şi pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineaţă poliţiei toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toţi”, a mai scris social-democratul pe reţeaua de socializare.