Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, despre al doilea dosar al său din SUA, când a fost chemat în judecată pentru o datorie neplătită unei bănci, că este, de fapt, o decizie de respingere şi oricine ar fi vrut l-ar fi putut găsi în 2009.

Întrebat despre al doilea dosar din Statele Unite ale Americii, Florin Cîţu a declarat, luni, că s-a informat despre dosarul publicat de Aleph News și MEDIAFAX şi că este, de fapt, o decizie de respingere.

„M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009. Eram foarte uşor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din SUA. Eu am încredere în justiţia din SUA”, a spus Cîţu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aleph News și Agenţia MEDIAFAX au obţinut în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, şi dosarul civil al premierului Florin Vasile Cîţu, aşa cum el a fost pus la dispoziţie de către autorităţile judiciare americane, şi prezintă publicului în cele ce urmează faptele şi mărturiile, în ordine cronologică, aşa cum se regăsesc şi reies din documentele aflate în dosar.

21 iulie 2008: Florin Cîţu este dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Banca americană îşi vânduse creanţele la credite restante către firma de recuperări creanţe Clarke Jordan Financial LC din Iowa care-i cere lui Florin Cîţu, într-un proces civil, în instanţă, peste 9755,27 de dolari pentru că nu şi-a respectat angajamentele semnate.