„PSD a avut dreptate când a susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite şi că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine”, susţin social-democraţii, ca reacţie la afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a declarat că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID.

PSD a avut dreptate când a susţinut că datele privind pandemia au fost măsluite şi că actuala guvernare a ascuns realitatea cetăţenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliţia de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost minţiţi de autorităţi, iar pe de altă parte că deciziile privind restricţiile impuse populaţiei nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanţilor”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Social-democraţii susţin că, în noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenţei pe care „au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului şi că nu folosesc <principiul transparenţei>, doar ca pe un instrument de şantaj sau vendetă politică, atunci au obligaţia ca luni să voteze solicitarea PSD de înfiinţare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să ştie adevărul despre pandemie şi despre modul în care au fost fundamentate restricţiile impuse în această perioadă”, se menţionează în finalul comunicatului.

Există diferenţe fundamentale între decesele reale şi cele raportate, spune fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în prima ieşire publică după demiterea sa.

Îl rog pe domnul ministru interimar să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut, cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. Nu aş vrea să arunc numere pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră ne arată că există diferenţe fundamentale înre numerele reale şi cele raportate”, a spus Vlad Voiculescu.