• Ministerul rus de Externe: „Occidentul ar trebui să fie şocat de aterizarea forţată în Austria a avionului preşedintelui bolivian la cererea SUA”
  • Zaharova nu a comentat reținerea unui cetățean rus, Sofia Sapega, iubita jurnalistului Roman Protasevici.
  • Autorităţile belaruse au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a deturna avionul companiei Ryanair.

Rusia a acuzat Occidentul de ipocrizie pentru reacţia sa în cazul avionului companiei Ryanair deturnat de autorităţile belaruse, scrie Meduza.

„Este şocant faptul că Occidentul consideră „şocant” incidentul din spaţiul aerian al Belarusului. Occidentul ar trebui să fie şocat de aterizarea forţată în Austria a avionului preşedintelui bolivian la cererea SUA, fie nu ar trebui să fie şocat de comportamentul similar al altora”, a scris a comentat pe pagina sa de facebook, Maria Zaharova, reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe.

În postarea sa, Zaharova nu a menționat și despre reținerea unui cetățean rus, Sofia Sapega, iubita lui Roman Protasevici – fostul redactor-șef al canalului Telegramă de opoziție NEXTA, acuzat în Belarus de organizarea revoltelor în masă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Directorul RyanAir, Michael O’Leary, spune că incidentul din Belarus reprezintă o deturnare și o piraterie sponsorizată de stat.

Autorităţile belaruse au recurs la un avion de vânătoare şi au semnalat o falsă alertă cu bombă pentru a forţa un avion al companiei aeriene irlandeze Ryanair ce efectua o cursă între Grecia şi Lituania – ţări membre ale UE şi ale NATO – să aterizeze la Minsk, unde l-au arestat pe pasagerul Roman Protasevici, un tânăr jurnalist de opoziţie din Belarus.