Reacţia ruşilor după ce Germania a decis să naţionalizeze sucursala companiei Rosneft

Sursă: Mediafax
  • Rosneft protestează împotriva deciziei Berlinului de a naţionaliza sucursalele germane ale companiei ruse, afirmând că este o „expropriere ilegală”.
  • Decizia Berlinului de a naţionaliza sucursalele Rosneft din Germania reprezintă o „expropriere ilegală”.
  • Gigantul petrolier rus a declarat ieri, într-un comunicat, după anunţul de acum două zile făcut de Berlin.

Rosneft protestează împotriva deciziei Berlinului de a naţionaliza sucursalele germane ale companiei ruse, afirmând că este o „expropriere ilegală”.

Decizia Berlinului de a naţionaliza sucursalele Rosneft din Germania reprezintă o „expropriere ilegală”. Gigantul petrolier rus a declarat ieri, într-un comunicat, după anunţul de acum două zile făcut de Berlin.

„Decizia guvernului federal german de a transfera activele companiei către agenţia federală de reţea pentru management extern, din păcate, nu este neaşteptată pentru noi şi este în conformitate cu algoritmul de acţiuni impus de SUA în legătură cu companiile ruseşti din Germania”, este poziţia ruşilor.

„Este o decizie ilegală şi, de fapt, este o expropriere a acţionarilor ca urmare a unei situaţii create în mod deliberat de sancţiunile relevante ale UE şi acţiunile autorităţilor de reglementare germane şi poloneze, al căror scop este confiscarea activelor”, susţine compania.

Confruntat cu o decizie pe care Rosneft o consideră „nu este temporară”, grupul rus ameninţă cu „acţiuni legale” pentru apărarea intereselor acţionarilor săi.