• Diana Șoșoacă a anunțat oficial că va face o plângere penală împotriva membrilor Senatului cât și a celor de la DSP.
  • Reacția vine după ce adeverința sa, prin care este exceptată de la purtarea măștii, a fost făcută publică, fiind preluată rapid de presă.
  • Șoșoacă acuză Ministerul Sănătății, DSP-ul și mai mulți mebri ai Senatului pentru încălcarea GDPR și vrea ca măștile întregului Parlament să fie verificate.

Senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, a anunțat oficial că va face o plângere penală împotriva membrilor Senatului cât și a celor de la DSP, pentru că au făcut publicată adeverința acesteia, prin care este exceptată de la purtarea măștii, nu este valabilă.

Reacția lui Șoșoacă nu a întaziat să apară. Viitoarea senatoare spune că va „formula plângeri penale atât împotriva membrilor Senatului, cât și de la Ministerul Sănătății, DSP, cât și împotriva celor din presă, care și-au permis să publice, fără acordul meu, datele mele personale.”

În plus aceasta a mai declarat și că se simțea vizată de un astfel de atac: „Știam! V-am spus că se pregătește ceva. Nu e nicio problemă.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Diana Șoșoacă a mai spus și că vrea să vadă „care este gradul de protecție, pe care măștile medicale din Parlamentul României apără de COVID-19”, motiv pentru care cere o verificare a tuturor măștilor colegilor săi din Parlament.

Declarația integrală

Cred că ăștia nu știu cu cine se pun și cu ce se joacă. Am fost anunțată că adeverința mea medicală și adresa de la Comisia de Validare a Senatului către DSP au fost făcute publice, cu toate datele mele confidențiale și cu codurile bolilor mele, expuse presei.

În acest moment, mi s-au încălcat toate drepturile cu privire la confidențialitatea datelor de identitate și cu privire la confidențialitatea stării mele de sănătate. Din acest moment, voi formula plângeri penale atât împotriva membrilor Senatului, cât și de la Ministerul Sănătății, DSP, cât și împotriva celor din presă, care și-au permis să publice, fără acordul meu, datele mele personale.

Deci dacă așa vreți să începem mandatul, așa vom începe. Dacă nu înțelegeți că nu aveți dreptul să vă bateți joc de nimeni și de starea de sănătate a unei persoane, atunci o să învățăm.

Știam! V-am spus că se pregătește ceva. Nu e nicio problemă. Atâta timp cât nimeni nu s-a înscris în fals, împotriva adeverinței mele, eu ca urmare a celor menționate astăzi la Senat, solicit verificarea tuturor măștilor colegilor mei din Parlament, dacă sunt conforme.

Am acest drept, în condițiile în care mie mi se contestă o adeverință medicală, fără să se înscrie cineva în fals împotriva ei, eu solicit verificarea tuturor măștilor medicale ale întregului Parlament.

Vreau să văd testare, care este gradul de protecție, pe care măștile medicale din Parlamentul României apără de COVID-19.

Ați vrut război, aveți război. Eu am vrut să fiu o doamnă cu voi, nu ați vrut. Nicio prombelmă atunci, ne întâlnim pe tărâmul penalului.”, a declarat Diana Șoșoacă pe Facebook.