• Trei oameni au fost ucişi la Nisa, într-un atac terorist.
  • Doi oameni au fost înjunghiaţi, iar unul decapitat în cea mai mare biserică romano-catolică din Nisa.
  • Turcia și Arabia Saudită condamnă ororile din Nisa.

Turcia a condamnat ferm atacul ”sălbatic” din Nisa și a lăsăt deoparte tensiunile dintre Ankara și Paris pentru a-și exprima solidaritatea.

”Condamnăm ferm atacul comis în biserica Notre-Dame din Nisa și prezentăm condoleanțe rudelor victimelor. Este clar că cei care comit un astfel de atac sălbatic într-un loc sacru, de cult nu are valori morale, religioase sau umane” a spus ministrul turc de externe. ”Suntem solidari cu poporul francez în fața terorismului și a violenței.”

”Regatul respinge categoric aceste acte extremiste care încalcă toate religiile din lume” a fost și reacția saudiților prin vocea ministrului de externe.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Relaţiile dintre Franţa şi Turcia sunt tensionate din cauza crizelor din Siria, Libia, estul Mării Mediterane şi din Nagorno-Karabah. Sâmbătă, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, „are nevoie de tratament la nivel mental”, pentru că a susţinut publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed în numele libertăţii de expresie.

Conflictul s-a acutizat după ce miercuri, Președintele turc a apărut desenat în chiloți, în timp ce ridică rochia unei femei, pe coperta revistei Charlie Hebdo.