• Alex Todericiu, jurnalist român la Viena, îți spune cele mai noi informații, dar și date despre atmosfera din Austria
  • Autoritățile încearcă să salveze, dar nu prea spun nimic pentru că fie știu și nu vor să spună, fie nu știu cât ar trebui să știe.
  • Să nu uităm că în anii ’80 astfel de atacuri erau mult mai frecvente

De aproape 12 ore, locuitorii din Viena trăiesc un coșmar real. Un film în care oameni simpli, ca mine și ca tine, sunt actori principali.

Unii s-au trezit sub o ploaie de gloanțe când mâncau la restaurant. Alții nu mai pot închide ochii de teamă că nu știu la ce să se aștepte.

Alex Todericiu, jurnalist român la Viena, îți spune cele mai noi informații, dar și date despre atmosfera din Austria.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alex Todericiu, jurnalist român la Viena: „Autoritățile încearcă să salveze, dar nu prea spun nimic pentru că fie știu și nu vor să spună, fie nu știu cât ar trebui să știe. Este o dilemă pe care orice cunoscător al Vienei și al istoriei acestui oraș o înțelege într-un fel, respectiv de multe ori vienezii se laudă cu orașul lor. «În față e aparență fără esență și în spate e esență fără aparență». Adică austriecii reacționează bine, fiind acum speriați și implicați direct. Cei care se uită la televizor se gândesc acum dacă să iasă din casă. Evident că vor ieși din casă pentru că au tot felul de obligații.“

„Evident că austriacul va trece peste și va ieși. Să nu uităm că în anii ’80 astfel de atacuri erau mult mai frecvente. Oamenii de aici gândesc că Austria și Viena se situează într-o anumită normalitate a terorii, care este tragică, dar ea nu va face ca austriecilor să le fie frică mai mult ca parizienilor, să zicem“, mai spune el.

Jurnalistul român spune că „nu a auzit nicio explicație privind motivele atacului“: „Există doar o informație oficială privind unul dintre atacatori, a cărui locuință a fost vizitată de poliție și există dovezi care arată că respectivul este un susținător al statului islamic. Se presupune o legătură jihadistă, dar nu există până acum informații oficiale cunoscute de public.“