Reacții după demiterea lui Voiculescu. Ponta: Este prima dată în ultimii 5 ani când prim-ministrul României ia decizii corecte

Reacții după demiterea lui Voiculescu. Ponta: Este prima dată în ultimii 5 ani când prim-ministrul României ia decizii corecte Mediafax Foto
  • Vlad Voiculescu a fost demis din funcţia de Ministrul al Sănătăţii, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu
  • Victor Ponta: „Așa trebuie să facă un prim-ministru
  • Ionuț Moșteanu: „Sunt colegi care susțin ieșirea USR de la guvernare
  • Iulian Bulai: „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme“

După ce premierul Florin Cîțu i-a demis din funcții pe Vlad Voiculescu și pe Andreea Moldovan, au apărut mai multe reacții de la politicieni.

Victor Ponta a lăudat decizia luată de Florin Cîțu: „Așa trebuie să facă un prim-ministru“. El a subliniat, în postarea făcută pe Instagram, că este pentru prima dată în ultimii cinci ani când un premier acționează.

„Este prima dată în ultimii 5 ani când prim-ministrul Guvernului României acționează și ia decizii așa cum trebuie să facă un prim-ministru! Să sperăm că devine o regulă, nu o excepție!“, a scris Victor Ponta pe Instagram.

Ionuț Moșteanu: E o surpriză că a fost demis (Vlad Voiculescu – n.r.) fără o discuție în coaliție

Liderul USR-PLUS Ionuț Moșteanu s-a declarat surprins de demiterea lui Voiculescu, în condițiile în care la discuția de luni, referitoare tot la Voiculescu, „părea că lucrurile sunt clare”.

Întrebat, de asemenea, dacă se poate spune că în acest moment există o criză politică, Ionuț Moșteanu a răspuns: „Putem spune. E o surpriză că a fost demis (Vlad Voiculescu – n.r.) fără o discuție în coaliție”.

Întrebat dacă vrea USR să iasă de la guvernare, Ionuț Moșteanu a spus că „orice variantă este pe masă, sunt colegi care susțin ieșirea de la guvernare”.

Iulian Bulai: Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme

„Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme”, spune deputatul USR Iulian Bulai. Acesta atenționează că „toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu”.

Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă”, transmite deputatul USR Iulian Bulai.

Dragoș Pîslaru: Ați vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-ați oprit să i-l luați

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a transmis un mesaj către „cei care vă frecați acum mâinile de încântare“: „Ați vrut capul lui Vlad Voiculescu, nu v-ați oprit să i-l luați“.

„Vlad e de vină pentru incompetența, iresposabilitatea și furtișagul din spitalele românești, nu? De peste 30 de ani ați politizat sistemul de sănătate și l-ați distrus, cu manageri de spitale numiți și aflați la cheremul vostru politic, și acum v-ați găsit vinovatul, da? Adică exact pe cel care lupta pentru profesionalizarea managementului din spitale și vă amenința marionetele pentru sifonarea banilor din sănătate. Miza este mare – 10 miliarde de euro pe care le pierdeați prin eliminarea controlului politic la casele județene de sănătate. V-ați panicat, ați dat mâna unii cu alții și ați reușit, da?
Vlad e de vină pentru țevile de oxigen de la Babeș, pentru tergiversarea ordinelor menite să salveze vieți la Foișor, pentru vaccinarea specialilor înaintea bătrânilor și a celor bolnavi și vulnerabili, da?

Vlad e de vină pentru campaniile voastre împotriva vaccinării sau manevrele de a descuraja măsurile de protecție și carantinare, că deh, gura voastră aurită, capitalul vostru politic și sursele de bani din privat sunt mai importante decât viețile oamenilor.

Vlad e de vină că anul trecut, când Uniunea Europeană oferea bani pentru spitale modulare, aceiași manageri de spitale numiți de voi nu au depus niciun proiect, de am ajuns să improvizăm cu TIR-uri convertite în paturi ATI și să ne bazăm pe donații și inițiative private.

Vlad e de vină că ați promis spitale pe care nu le-ați făcut niciodată, ați dus românii în situația în care dacă nu știu „pe cineva” mor cu zile, ați întreținut spaga și ați ascuns realitatea cu nosocomiale cu tot, nu?“, a scris europarlamentarul pe Facebook.

„Și vă era frică. Rău de tot. Pentru că pe Vlad nu puteați să îl controlați sau să îl cumpărați. Pentru că de săptămâna viitoare măsurile de limitare începeau să dea roade. Pentru că începeau concursurile la CNAS și se schimbau șefii din spitale. Pentru că pe #PNRR capitolul de sănătate a fost lăudat de Comisia Europeană și urmau să intre peste 3 miliarde de euro pentru repararea sistemului, fără ca voi să mai aveți controlul asupra banilor. Pentru că în două-trei luni vaccinarea avea să ne aducă mai aproape de normalitate și atunci ce vă făceați cu Voiculescu, nu?

Pentru că mai bine îl vindeți pe Vlad pe niște arginți decât să vi se clatine scaunele proprii, nu? Ei bine, Vlad avea o responsabilitate. Nu să își dea demisia. În niciun caz. Ci să lupte pentru bine, pentru oameni, pentru salvarea de vieți și pentru ca oamenii să nu mai fie umiliți, fie ei pacienți, doctori, asistente sau brancardieri.

Responsabilitatea lui Vlad era să lupte cu voi pentru demantelarea practicilor mafiote și a baronatelor oculte. Și am o veste pentru voi, cei care râdeți acum în pumni. Responsabilitatea lui Vlad nu venea numai de la el. Venea de la noi toți, cei mai tăcuți, mai moderați, mai decenți, care nu facem poate față țățismelor, urii și huliganismului și linșajului de pe scena mediatică și politică. Responsabilitatea lui Vlad este responsabilitatea noastră, a celor mulți, care nu mai suportăm minciuna și hoția“, a mai scris Pîslaru.