Reacții critice în USR PLUS, după ce premierul Florin Cîțu, aflat în campanie internă, le-a promis liberalilor din București că viitoarele alegeri locale PNL va susține doar membri de partid la primăriile de sector.

Vlad Voiculescu, ales recent la conducerea USR PLUS București, a reacţionat după mesajul lui Florin Cîţu, amintind de alegerile din 2016: „Şi atunci au avut doar candidaţi proprii, refuzând orice colaborare cu USR. Au pierdut absolut tot”.

„Florin Cîţu făcând promisiuni wow! pentru PNL Bucureşti! Involuntar, ce face domnul Cîţu este să le amintească liberalilor din Bucureşti şi bucureştenilor despre succesul PNL Bucureşti în alegerile din 2016. Şi atunci au avut doar candidaţi proprii, refuzând orice colaborare cu USR. Au pierdut absolut tot”, a scris Vlad Voiculescu, joi seara, pe Facebook.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Acesta susţine că nu îl interesează lupta din PNL: „Când discursul intern nu ţine cont nici de interesul public, nici de istoria recentă, aş zice că românii trebuie să ştie iar PNL trebuie să îşi amintească”.

De asemenea, liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, a spus că „premierul Cîțu are alegeri interne și tocmai a declarat că pe viitor va susține numai candidați PNL la primării. Noroc că nu a avut puterea în PNL anul trecut că atunci Bucureștiul ar fi fost tot pe mâna lui Firea, iar la fiecare primărie de sector era câte un pesedist”.

„Ca parteneri de guvernare așteptăm o poziție publică asumată din partea dânsului vis-a-vis de alegerea primarilor în două tururi”, a completat el.

Congresul PNL va avea loc pe data de 25 septembrie. La preşedinţia partidului au intrat în cursă Ludovic Orban şi Florin Cîţu.