• Unii republicani de top susțin afirmațiile nefondate ale președintelui Trump de fraudă electorală și alegeri trucate
  • Alții s-au pronunțat împotriva ultimelor observații ale președintelui
  • Aceștia și-au exprimat părerea atât pe Twitter, cât și în conferințe

Mitch McConnell: „Fiecare vot legal ar trebui să fie numărat. Iată cum trebuie să funcționeze în țara noastră: fiecare vot legal ar trebui să fie numărat. Orice buletine de vot depuse ilegal nu trebuie. Toate părțile trebuie să respecte procesul. Și instanțele sunt aici pentru a aplica legile și a soluționa litigiile. Așa, voturile americanilor decid rezultatul”

Întrebat în mod specific despre comentariile lui Trump de aseară, McConnell a refuzat să comenteze.

Senatorul Lindsey Graham, la Fox News: „Sunt aici în seara asta să-l sprijin pe președintele Trump”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Senatorul Ted Cruz, pe Twitter: „Ceea ce am văzut în ultimele trei zile ale #ElectionResults2020 este partizan, politic și nelegiuit. Poporul american este supărat că numărarea voturilor a fost învăluită în întuneric. Trebuie să numărăm fiecare vot exprimat legal”.

Senatorul Marco Rubio, pe Twitter: „Credința în alegerile noastre este la fel de importantă ca rezultatul. Pentru a o păstra, este necesar să nu permiteți ca rezultatul să fie decis de către mass-media sau de un candidat. Numărați în mod transparent fiecare vot exprimat legal și permiteți instanțelor să decidă fraudarea doar pe bază de dovezi”.

Senatorul Susan Collins, declarație: „Statele au autoritatea de a stabili regulile specifice alegerilor. Fiecare vot valid conform legii unui stat ar trebui să fie numărat. Acuzațiile de nereguli pot fi judecate de instanțe. Cu toții trebuie să respectăm rezultatul alegerilor”.

Kevin McCarthy, la Fox News: „Fiecare cetățean american trebuie să își folosească vocea. Orice ar sesiza, să ne spună dacă văd incorectitudini. Să nu tăceți. Nu putem permite ca asta să se întâmple sub ochii noștri”.

Pentru Steve Scalise, purtătoarea de cuvânt Lauren Fine a declarat: „Dl. Scalise îndeamnă fiecare stat să își aplice în mod echitabil și în egală măsură legile electorale așa cum a fost scris și să numere doar buletinele de vot care au fost exprimate legal. Americanii merită transparență completă, pentru a avea încredere că voturile lor sunt numărate exact”.

Mark Walker pe Twitter: „Mă aflu într-un zbor spre Atlanta, așezat lângă un agent al Serviciului Secret care vorbește despre cât de binecuvântat a fost să protejeze președintele @realDonaldTrump și „First Family”. Integritatea contează. Încrederea în procesele noastre contează. POTUS – președintele SUA – iubește America și merită o alegere corectă. #CountAllLegalVotes(numărați toate voturile legale, n.red.)”.