• Un grup de copii, despre care Occidentul ar spune că au fost răpiți de Rusia de pe străzile din Mariupol bombardat, au apărut pe scena din interiorul stadionului Luzhniki din Moscova împreună cu un soldat.
  • Sute de oameni au ieșit în flux înainte ca președintele să apară, dar starea de spirit predominantă a fost totuși una de patriotism ferm.
  • Vladimir Putin, ca întotdeauna, a fost aplaudat furtunos.

Cu câteva ore înainte ca Vladimir Putin să își facă apariția, zeci de mii de oameni se îndreptau spre stadionul Luzhniki din Moscova. De-a lungul unui drum de afară, două rânduri lungi de autobuze parcate cât vezi cu ochii.

Este normal și a fost încă din perioada sovietică ca angajații companiilor de stat să fie aduși cu autobuzele pentru astfel de evenimente, iar astăzi nu a fost o excepție. Am venit de la universitate, ni s-a spus să venim și suntem aici”, a spus Liuba, în vârstă de 23 de ani. Ne-au spus că va fi un concert”. Ea nu era sigură că președintele rus va apărea cu siguranță și oricum nu-i păsa prea mult.

Este vorba de politică, trăim într-o astfel de țară”, a spus ea. Ei spun un lucru, dar realitatea este diferită. Dacă cineva nu este mulțumit de asta, pleacă în altă țară.” A fost o zi friguroasă în Moscova – o mare rugăminte pentru a convinge oamenii să vină. Sute de oameni au ieșit în flux înainte ca președintele să apară, dar starea de spirit predominantă a fost totuși una de patriotism ferm.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Am trecut prin câteva războaie și tocmai am fost în spital pentru a-i vizita pe băieții noștri”, a declarat Dinara Yakusheva, un fost medic care purta cu mândrie pe piept o colecție de medalii militare. Cred că toată lumea ar trebui să onoreze această sărbătoare pentru ei. Uitați-vă cât de eroici sunt! Haideți să trăim în pace în toată lumea”.

Vladimir Putin, ca întotdeauna, a fost aplaudat furtunos. Un stadion plin cu steagul tricolor rusesc, muzică în toi și o primire de erou – un moment de om al poporului, o imagine pe care îi place să o prezinte. Și, mai ales, dă bine la televiziunea de stat, pentru milioanele de oameni din țară care nu sunt acolo.

În acest moment, există o bătălie la frontierele noastre istorice pentru poporul nostru”, a declarat președintele. Ei luptă eroic, cu curaj, cu vitejie, suntem mândri de ei și, în onoarea lor, de trei ori – ura!”. Mulțimea a aplaudat cu entuziasm.