• Recensământul populaţiei începe de astăzi în România.
  • De această dată, noutatea acestui proces este că se va desfășura online.
  • Românii o să aibă posibilitatea „autorecenzării”.

Recensământul populaţiei începe de la 1 februarie în România. De această dată, noutatea acestui proces este că se va desfășura online, fiind 100% informatizat în etapele de culegere și prelucrare a datelor.

Recenzare se va face prin interviu, cu înregistrarea datelor pe tablete, de către un recenzor. Românii o să aibă posibilitatea „autorecenzării”. La ultimul recensământ, cel din 2011, eram cu 1,1 milioane de locuitori
mai puțini.

Autorecenzarea o să fie facilă pentru populație. Aceasta se va putea realiza de pe orice telefon mobil tip smartphone, pe tabletă, laptop sau PC.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Ce este autorecenzarea?

Autorecenzarea reprezintă acţiunea prin care se efectuează înregistrarea informaţiilor cuprinse în programul de observare al recensământului pentru o anumită unitate statistică este efectuată de către persoana însăşi.

Chestionarul pentru autorecenzare este disponibil în limba română și în limbile minorităţilor naţionale precum și în limba engleză.

În acest an, recensământul o să se desfășoare în trei etape:

  • 1 februarie – 13 martie 2022: Preluare date din surse administrative şi popularea bazei de date RPL2021;
  • 14 martie – 15 mai 2022: Autorecenzare;
  • 16 mai – 17 iulie 2022: Colectare a datelor de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).