• La 31 iulie s-a încheiat recensământul populației și locuințelor.
  • Datele provizorii ale recensământului vor veni la finalul acestui an.
  • 17,2 milioane de persoane s-au recenzat în primele 2 etape.

După patru luni și jumătate, probleme de tot felul și perioade prelungite, am răzbit sau așa sperăm. INS estimează că peste 95% din populația țării s-a recenzat și că am mai fi în țară circa 18,2 milioane de persoane. În decembrie anul trecut, INS estima că mai eram circa 19 milioane. Datele provizorii vor apărea la finalul acestui an.

Cum s-a făcut calculul? Între 14 martie și 27 mai s-au autorecenzat online aproape 9 milioane de persoane. Între 31 mai și 25 iulie, alți 8.300.000 au făcut recensământul la domiciliu sau la unul dintre punctele de recenzare din țară. În total, 17,2 milioane de locuitori la care s-ar mai adăuga alte 900.000 de persoane recenzate în ultima săptămână a recensământului, conform estimării făcute de INS. TITLU: CU MIC, CU MARE…LA RECENZARE Autorecenzare online 14 martie – 27 mai: 8.901.604 Recenzare la domiciliu/centre 31 mai – 25 iulie: 8.314.702 Perioadă prelungită 26 iulie – 31 iulie: nu se cunosc datele Total: 17,2 milioane persoane recenzate (PP)Chiar dacă procentul de persoane recenzate poate fi considerat unul foarte bun, treaba nu e făcută până la capăt.

„Este posibil să încheiem recensământul cam cu un milion de persoane nerecenzate. La fel s-a întâmplat și la recensământul precedent. Restul datelor vor fi agregate din baze instituționale”, a spus Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al INS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Criza pandemiei, deteriorarea situației economice în țările dezvoltate de emigrare a românilor, recrudescența șomajului și incertitudinea din țările de emigrare a românilor au determinat un număr de români având reședința în alte țări să se întoarcă acasă. Nu se cunoaște numărul lor și măsura în care populația rezidentă în țară s-a mărit.