• Atitudinea Armeniei față de Azerbaidjan este inacceptabilă și va avea consecințe, spune președintele turc Erdogan.
  • Armenia şi Azerbaidjanul, care se află în conflict de zeci de ani din cauza enclavei Nagorno-Karabah, s-au acuzat reciproc de declanşarea unei serii de confruntări la graniţă care au izbucnit luni.
  • Erdogan şi Putin vor discuta despre recentele lupte atunci când se vor întâlni la Samarkand, Uzbekistan, la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit unui oficial turc de rang înalt.

Atitudinea Armeniei faţă de Azerbaidjan este inacceptabilă şi va avea consecinţe, după zile de ciocniri între cei doi vecini, spune preşedintele turc Tayyip Erdogan.

,,Considerăm că situaţia care a apărut din cauza încălcării de către Armenia a acordului – încheiat după războiul (din 2020) care a dus la victoria Azerbaidjanului – este inacceptabilă” , a declarat Erdogan la un miting în capitala turcă Ankara, conform Reuters.

,,Sperăm ca Armenia să se întoarcă de pe această cale greşită cât mai curând posibil şi să îşi folosească timpul şi energia pentru a consolida pacea” , a adăugat Erdogan.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Nou conflict armat între Armenia și Azerbaidjan, la doi ani de la armistițiu

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

,,Această atitudine va provoca, desigur, consecinţe pentru partea armeană, care nu numai că nu îndeplineşte termenii acordului semnat, dar manifestă în mod constant o atitudine agresivă” .

Armenia şi Azerbaidjanul, care se află în conflict de zeci de ani din cauza enclavei Nagorno-Karabah, s-au acuzat reciproc de declanşarea unei serii de confruntări la graniţă care au izbucnit luni.

Un conflict în Caucazul de Sud, la răscrucea dintre Europa, Asia şi Orientul Mijlociu, ar putea atrage marile puteri precum Rusia şi Turcia, punând în acelaşi timp în pericol conductele care aduc petrolul şi gazele din Marea Caspică spre vest.

Erdogan şi preşedintele rus Vladimir Putin vor discuta despre recentele lupte atunci când se vor întâlni la Samarkand, Uzbekistan, la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat miercuri un oficial turc de rang înalt.