• Exporturile de produse de bază s-au dublat în luna martie
  • Ministrul Agriculturii spune că stocurile existente ajung pentru perioada de criză
  • Recolta din anul acesta va fi diminuată din cauza secetei

Ministrul Agriculturii , Adrian Oros a declarat ieri, într-un briefing de presă, că exporturile unor produse de bază s-au dublat în martie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Totodată acesta a adăugat că sunt stocuri suficiente, dar, totuși, să ne aşteptăm să interzică exporturile şi altor produse dacă va fi cazul.

Ministrul a mai punctat că seceta nu va permite o recolta mare anul acesta.

Pâna la momentul interzicerii exporturilor de cereale, România vânduse deja 86% din targetul de export de 5 milioane de tone de grâu.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Ministrul a declarat anterior în debutul unei şedinţe de guvern că exporturile de grâu au ajuns în martie anul acesta la 700.000 de tone.

Întoarcerea românilor din străinătate i-a luat prin surprindere pe morari şi au cerut 150.000 de tone de grâu din vistieria statului.

Cererea de grâu la acest moment este de 170.000 de tone de grâu, mai mare cu 50.000 de tone faţă de perioada normală, iar grâul din rezervele statului ar putea să asigure nevoia populaţiei timp de aproximativ două luni de zile.

Sorin Minea, preşedinte Romalimenta: „Cât era rezerva de stat? Mi-a spus, 425 de mii de tone dacă nu mă-nşel, cât consumăm noi pe lună? Între 170.000 şi 200 de (mii) de tone.”

Sursa foto: Profimedia