• Stella Kyriakides, comisar pentru Sănătate, prezintă strategia pentru perioada sărbătorilor.
  • Principala soluție ar fi să prelungim vacanțele și să evităm aglonerația.
  • UE face o serie de recomandări și în ceea ce privește testarea și carantinarea celor care călătoresc cu avionul.

„Nu vrem să anulăm Crăciunul, dar vrem să fie mai sigur pentru toată lumea. Nu vrem să vedem sărbătorile de Crăciun devenind evenimente super-difuze” din cauza COVID-19, au afirmat oficialii de la Buxelles, potrivit ansa.it.

Comisia Europeană le recomandă statelor membre să nu îi considere automat pe cei care călătoresc de sărbători ca având un risc mare de răspândire a infecției dacă nu au fost în contact cu un caz pozitiv, potrivit unui comunicat al executivului european.

Testarea și carantinarea în aeroporturi nu este recomandată, potrivit comunicatului. Cu toate acestea, călătorii trebuie să aibă un test efectuat.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În țara de destinație, testarea nu trebuie repetată, numai în situația în care pasagerul prezintă simptome tipice COVID-19 în timpul călătoriei.

De asemenea, comunicatul atrage atenția asupra faptului că în situația în care călătoria se efectuează dintr-o zonă de risc ridicat sau necunoscut spre una cu risc scăzut de infectare, o combinație de testare și scurtă carantinare ar trebui luată în calcul.

„O persoană moare la fiecare 17 secunde în UE”, a avertizat Stella Kyriakides,  comisarul pentru Sănătate. ”Viitoarea perioadă de vacanță prezintă riscuri deosebite în acest context fragil”, a adăugat aceasta.

Pentru a reduce riscurile de transmitere în perioada următoare sărbătorilor, „vă invităm să luați în considerare prelungirea vacanțelor școlare” sau să apelați la „o perioadă de învățare online, pentru a introduce o perioadă tampon și a evita răspândirea infecțiilor la școală”.

Aceasta este ceea ce citim în liniile directoare prezentate de comisarul pentru sănătate, Stella Kyriakides, în vederea sărbătorilor de Crăciun. Strategia solicită, de asemenea, „să evalueze să nu permită adunări”.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!