• Media pe ultimele șapte zile a fost de 250.141 de cazuri confirmate.
  • Numărul cazurilor a crescut cu 60% față de săptămâna trecută.
  • 86 de nave de croazieră au raportat cazuri de COVID-19.

Numărul mediu zilnic de cazuri confirmate de coronavirus în Statele Unite ale Americii a atins un nivel record de 258.312 în ultimele șapte zile, conform unei centralizări Reuters de miercuri, în timp ce oficialii americani evaluează impactul variantei Omicron, care este mai transmisibilă.

Recordul anterior pentru media pe șapte zile a fost de 250.141 de cazuri confirmate, înregistrat pe 8 ianuarie anul acesta. Recordurile zilnice au fost depășite în această săptămână în cel puțin șapte națiuni europene.

Creșterea apare în contextul în care americanii călătoresc în perioada sărbătorilor. Sute de zboruri au fost anulate în fiecare zi în întreaga țară de la Crăciun deoarece personalul companiilor aeriene a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat că monitorizează 86 de nave de croazieră care au raportat cazuri de COVID-19. Astfel, a fost raportat un record de cazuri în Statele Unite ale Americii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

În timp ce unele date din alte țări au arătat mai puține cazuri de îmbolnăvire cu Omicron, era prea devreme pentru a evalua impactul în Statele Unite, în special având în vedere ratele de vaccinare inegale, a declarat miercuri directorul CDC, Rochelle Walensky.

Totuși, ea a remarcat într-o convorbire cu reporterii că, în timp ce media zilnică de șapte zile a cazurilor pozitive a crescut cu 60% față de săptămâna precedentă, rata de spitalizare pentru aceeași perioadă a crescut cu doar 14%, la aproximativ 9.000 pe zi. Decesele au scăzut cu aproximativ 7%, la 1.100 pe zi, a spus ea.

Mai mult de 76.000 de persoane sunt spitalizate cu COVID-19 la nivel național, în creștere cu 19% în ultimele zece zile. Creșterea vine în contextul în care americanii călătoresc în perioada sărbătorilor. Sute de zboruri au fost anulate în fiecare zi în întreaga țară de la Crăciun, deoarece personalul companiilor aeriene a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au declarat că monitorizează 86 de nave de croazieră care au raportat cazuri de COVID-19.