• Marea Britanie a înregistrat cea mai mare creștere zilnică a cazurilor de coronavirus, de când a început pandemia.
  • Numărul de cazuri a crescut de ieri până azi cu aproape 11000.
  • Cifrele nu cuprind cazurile din Scoția și Irlanda de Nord.

Autoritățile britanice au anunțat peste 41.000 de cazuri noi de coronavirus, un record, pe fondul răspândirii noii tulpini în Anglia. Adevăratele cifre sunt probabil mai mari, deoarece Scoția nu comunică date despre decese între 25 și 28 decembrie, în timp ce Irlanda de Nord nu furnizează cifre privind cazurile sau decesele în această perioadă.

Au fost anunțate, de asemenea, și 357 de decese.

În condițiile în care rata de pozitivare a testelor crește, iar în spitale sunt internați peste 21.000 de pacienți, directorul Institutului Public de Sănătate, Yvonne Doyle, a atras atenția că “această rată mare de infectare sporește îngrijorările, într-o perioadă în care spitalele noastre sunt vulnerabile”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În urmă cu două săptămâni, experții din domeniul sanitar ai Marii Britanii au informat Organizația Mondială a Sănătății despre o nouă tulpină de coronavirus care se răspândește în sud-estul Angliei. Prim-ministrul Boris Johnson a declarat că “gradul de transmitere al noii tulpini este cu 70% mai mare”. Din 20 decembrie, sud-estul Angliei și Țara Galilor se află în carantină, iar în restul regiunilor au fost înăsprite restricțiile, în funcție de particularitățile situației sanitare.

Față de primul val, capacitatea națională de testare a crescut de la 100 de mii de teste pe zi, în luna mai, la peste 500 de mii, pe 23 decembrie, ultima zi în care a fost făcut public numărul de teste efectuate într-o singură zi.